Institutul de Politici Publice acuza PSD ca isi face campanie electorala pe spatele justitiei romane, folosindu-se de legile anticoruptie pentru a castiga capital electoral.

Valerian Stan, presedintele institutului, sustine ca promovarea unor modificari la legiile anticoruptie acum, cu putin timp inainte de declansarea campaniei electorale, arata intentia PSD a folosi acest subiect in campania electorala.

"Initiativa Ministerului Justitiei survine cu foarte putin timp inaintea alegerilor generale, ceea ce indica faptul ca PSD urmareste mai ales un castig de imagine si electoral", este de parere Valerian Stan. De asemenea, presedintele Institutului de Politici Publice crede ca gestul partidul de guvernamant demonstreaza inca o data ca nu este preocupat cu adevarat in combaterea coruptiei.

"Si in acest caz este evidenta preocuparea aproape exclusiva a partidului la guvernare pentru imaginea sa in fata alegatorilor si a oficialilor de la Bruxelles, precum si absenta unei determinari reale in combaterea coruptiei, un fenomen care s-a agravat fara precedent pe timpul acestei a doua guvernari PSD", a aratat Stan.

Pe de alta parte, acesta mai crede ca implicarea Ministerului Justitiei, precum si deficientele mari care apar in proiectele cu pricina, arata ca exista si de data aceasta indici ale unei grave lipse de profesionalism si a vointei autentice a guvernului de a combate, inclusiv prin masuri de ordin legislativ, fenomenul coruptiei.