Silvia Burlan vrea sa razbune moartea parintilor si surorii sale

“O omor cu mina mea!”, acestea au fost primele cuvinte spuse, in momentul externarii, de Silvia (15 ani), singurul membru al familiei Burlan care a supravietuit accidentului provocat de Carmen Paunescu la inceputul lunii august. Tinara a parasit ieri dimineata Spitalul de Urgenta Craiova, dupa 21 de zile de ingrijiri medicale.

Silvia a aflat joi seara de moartea parintilor si a surorii sale, iar ieri a parasit spitalul cu un singur gind: sa mearga la mormintul celor dragi.

“Am s-o omor cu mina mea pe Carmen Paunescu”, a exclamat ieri tinara in fata ziaristilor. In urma cu trei zile, medicii care au ingrijit-o pe Silvia Burlan au decis sa o externeze. Specialistii de la Spitalul Judetean de Urgenta Craiova sustin ca fata si-a revenit, insa mai are citeva probleme la bazin si i-a fost recomandat ca timp de doua saptamini sa nu faca eforturi majore.

Joi seara, Silvia a primit vestea.

“Am asteptat sa vina doctorul psihiatru, dar am vazut ca se face tirziu si trebuia sa-i spunem pentru ca trebuia sa o luam acasa. Asa ca mi-am luat inima in dinti. Mi-am facut curaj. Cind sa-i spun, parca am vazut ceva in ochii ei. Cred ca presimtea ce va urma. A izbucnit in plins.

M-am si speriat”, ne-a declarat ieri Ion Sandu, unchiul Silviei, care i-a fost alaturi pe parcursul celor trei saptamini cit a fost internata. Silvia s-a linistit numai dupa ce medicii i-au administrat citeva calmante.

Ieri dimineata, cind a parasit Sectia de Neurochirurgie, nu s-a speriat de prezenta camerelor de luat vederi. Dupa ce parcursese citiva metri in scaunul cu rotile impins de unchiul sau, tacuta ca un condamnat la moarte, a ridicat chipul brazdat de cicatrice adinci.

Cu un curaj iesit din comun a exclamat: “Am s-o omor cu mina mea pe Carmen Paunescu pentru ca mi-a omorit pe mami si pe tati! Am ramas singura, nu mai am pe nimeni. Laura era atit de frumoasa!”.

Vegheata de un martor al accidentului

Doctorii care au examinat-o spun ca Silvia este in afara oricarui pericol. “Si cu ochiul vede foarte bine. Va mai veni la control in policlinica. In acest caz, pacienta a fost tratata ca oricare alta persoana, victima a unui accident de circulatie. Am fost acuzati ca o dam afara din spital, insa starea acesteia nu mai necesita ingrijiri in spital.

Nu mai are nevoie de asistenta medicala”, a precizat dr. Radian Vasilovici, medic neurochirurg. Cind a iesit, ieri, la prinz, pe poarta spitalului, Silvia Burlan era insotita de unchiul sau Ion Sandu, o verisoara primara si de unul dintre martorii accidentului. Desi nu este ruda cu familia Burlan, Ana Galbenu a vizitat-o zilnic pe Silvia la spital.

“Am venit in fiecare zi la ea cu mincare. Dupa ce a iesit din Terapie Intensiva am stat cu ea tot timpul, insa niciodata nu m-a intrebat cine sint si ce s-a intimplat in duminica tragediei. Sint intrigata de faptul ca familia senatorului nu a venit sa o viziteze”, a declarat Ana Galbenu.

Dosarul este in lucru

Dosarul deschis pe numele Carmen Paunescu dupa accidentul provocat de aceasta la inceputul lunii august este in continuare in lucru la Serviciul Cercetari Penale. Reprezentantii Inspectoratului de Politie al Judetului Dolj spun ca presa va fi anuntata in momentul in care acesta va fi finalizat. “Ancheta este in curs de finalizare.

Atunci cind va fi gata o sa emitem un comunicat de presa si va vom spune si care este propunerea noastra in acest dosar”, a mentionat inspectorul Florentina Popescu, purtator de cuvint la IPJ Dolj. Aceasta nu a putut sa spuna daca sotia senatorului Paunescu a fost audiata pina acum: “Nu as putea sa va raspund pentru ca tine de cursul anchetei”.