Michael Schumacher este noul campion mondial al Formulei 1, desi a iesit pe locul secund in Marele Premiu al Belgiei, cursa castigata de finlandezul Kimi Raikkonen. Rubens Barrichello a completat podiumul unei etape bogate in evenimente, care a debutat cu abandonurile, inca din primul tur, ale lui Webber, Sato, Bruni si Pantano.

Primii doi s-au acrosat, fapt ce a determinat intrarea pe pista a safety car-ului. Doua tururi mai tarziu, Button a fost nevoit sa intre la standuri pentru ca pierduse aripa din fata. Barrichello, cu monopostul lovit din spate, a apelat si el la mecanici, reintrand in cursa in turul 4, cu unul inainte ca safety car-ul sa paraseasca pista. In turul 9, Schumacher se afla pe locul 6.

Un eveniment important s-a petrecut in turul 12. Fernando Alonso, care era lider, a gresit si a iesit de doua ori in decor, ultima data definitiv. S-au ridicat steagurile galbene. Kimi Raikkonen a devenit lider. Si David Coulthard are probleme, unul dintre pneurile masinii sale explodand. In turul 21, Juan Pablo Montoya l-a impins pe Jarno Trulli in decor. Incidentele nu s-au terminat, insa, aici.

Noua tururi mai tarziu, Jason Button si Zsolt Baumgartner s-au ciocnit si au abandonat. Safety car-ul a revenit pe pista. Inainte ca aceasta masina sa revina la boxe, in turul 34, a mai abandonat si argentinianul Antonio Pizzonia.

Numeroasele rasturnari de situatie au facut ca Ricardo Zonta, care fusese pe ultima pozitie a grilei de start, sa se afle pe pozitia a 5-a in turul 35! Montoya a "platit" pentru intrarea la Trulli, el abandonand din cauza exploziei unui pneu. Safety car-ul a stabilit un record de interventii, intrand pe pista pentru a patra oara, dupa ce Coulthard a iesit in decor, fortat de cedarea unui eleron.

In turul 41 a abandonat si Zonta, pentru ca i-a cedat motorul, ceea ce a facut ca finisul in Marele Premiu al Belgiei sa nu fie trecut decat de 11 piloti!

Declaratie

Michael Schumacher: "Acest titlu este foarte important pentru mine, pentru toata cariera mea. Sunt fericit ca am demonstrat, si in acest sezon, ca noi, cei de la Ferrari, constituim cea mai buna echipa din Formula 1. Victoria nu este numai a mea, ci a tuturor colegilor, a mecanicilor si nu in ultimul rand a fanilor, care ne-au sustinut pretutindeni. Lor le dedic acest nou titlu."