"Cu matura si farasul, premierul poate face curatenie la actualul loc de munca, dupa alegerile din toamna. Le mai poate folosi si pentru a curata administratia publica de cei care au parazitat-o", spune Bogdan Draghici, presedintele Federatiei Nationale Sindicale a Functionarilor Publici.

Potrivit acestuia, portmoneul ii va servi lui Adrian Nastase sa isi protejeze banii obtinuti in mod cinstit din salariul de bugetar. Cel mai semnificativ dar, lingura de lemn, "este premiul oferit pentru meritele guvernarii Nastase, cea care a potentat deliberat haosul din administratia publica romaneasca", zic functionarii.

Acestia s-au mai gandit si la alte daruri "pe potriva premierului": o lupa si 4.000 de lei. Menirea celei dintai este sa-i foloseasca primului-ministru in analiza legislatiei in domeniul functiei publice si dialogului social. Aici este locul unde, spun functionarii, "mandatul domniei sale a insemnat un regres regretabil in domeniul reformei functiei publice". Cei 4.

000 de lei reprezinta majorarea valorii tichetului de masa. "Deoarece suma respectiva este mult prea importanta si nu a fost posibila achizitionarea unui cadou pentru premier, il lasam sa-si caute singur un cadou pe masura cu banii acestia", au conchis functionarii. Darurile vor fi inmanate miercuri, cand portile Palatului Victoria se vor deschide pentru toti romanii.