Fostul selectioner al reprezentativei Germaniei, Rudi Voller, a fost numit oficial antrenor al echipei AS Roma, pentru sezonul 2004-2005, informeaza AFP.

Germanul il va inlocui la carma formatiei romane pe Cesare Prandelli, care si-a motivat demisia prin faptul ca doreste sa fie alaturi de sotia sa, care este grav bolnava. Voller va fi secondat de Ezio Sella.

Intelegerea cu tehnicianul german prevede plata unui salariu de 2,78 milioane de euro pe sezon, plus prime individuale in functie de rezultatele obtinute.

Voller, sosit marti dimineata in capitala Italiei, a condus primul antrenament al formatiei AS Roma pe terenul din Trigoria, inainte de conferinta de presa si de numirea oficiala in functie.

Tehnicianul german s-a intalnit cu atacantul egiptean Ahmed Hossman "Mido", in varsta de 21 de ani, sosit de la Marseille, care a semnat un contract pe cinci sezoane cu gruparea italiana.

Fost jucator al echipei AS Roma intre 1987 si 1992, Voller a marcat 45 de goluri in 142 de partide disputate pentru echipa din capitala Italiei. Rudi Voller a demisionat la sfarsitul lunii iunie din functia de selectioner al Germaniei, pe care o ocupa din august 2000, dupa ce echipa sa a fost eliminata in faza grupelor la Euro 2004.