Circa 2,5 milioane de americani din statul Florida, care locuiesc in regiunile ce vor fi afectate de uraganul Frances, si-au parasit locuintele, joi, retragandu-se din calea ciclonului, transmite CNN. Autoritatile au declarat stare de alerta in zona, dupa ce specialistii au avertizat ca Frances este cel mai puternic uragan din ultimii zece ani, care loveste teritoriul SUA.

"Desi uraganul a scazut in intensitate, el s-a transformat intr-un ciclon de categoria trei pe scara Saffir-Simpson, periculozitatea lui fiind, in continuare, foarte mare. Exista insa posibilitatea unei noi cresteri a intensitatii furtunii in urmatoarele 24 de ore", a declarat Max Mayfield, directorul Centrului National pentru Uragane din Miami.

Scara Saffir-Simpson are cinci niveluri, iar un uragan de categoria trei este caracterizat prin rafale de vant cu viteza de 178-209 kilometri pe ora.

Interesant este ca zona afectata de ciclon a fost evacuata complet, iar imaginile televiziunilor americane ilustreaza localitati complet pustiite, case parasite, magazine fara marfa pe rafturi. Uraganul Frances ameninta statul Florida intr-un moment in care autoritatile continua sa faca demersuri pentru a inlatura efectele ciclonului Charley, care a afectat regiunea la 13 august.