BRD - Groupe Societe Generale a lansat, recent, creditul auto in euro, destinat achizitionarii de automobile noi, din productia interna sau importate. De asemenea, banca a marit plafonul maxim de creditare pentru creditele auto in lei, destinate achizitionarii de automobile noi, la 370 milioane de lei pentru Dacia si la 1.650.000.000 de lei pentru alte tipuri de automobile.

Noul credit auto in valuta se acorda in euro, sumele fiind intre 1.000 si 9.000 de euro pentru achizitionarea de automobile Dacia, respectiv intre 1.000 si 40.000 de euro pentru achizitionarea de autoturisme importate. Creditul auto in valuta se acorda pe o perioada de maximum 60 de luni, dobanda perceputa fiind de 9,5% pe an, variabila.

Valoarea avansului este cuprinsa intre 10% si 20% din valoarea creditului, in functie de venitul net realizat de familia solicitantului. Veniturile realizate trebuie sa fie de minimum 300 de euro pe luna. Rambursarea imprumutului se realizeaza lunar, in transe egale sau descrescatoare.

Si pentru acest tip de credit, BRD-GSG ofera clientilor posibilitatea preacceptarii imprumutului prin telefon. BRD-GSG detine o cota de aproximativ 25% din piata creditelor acordate persoanelor fizice.

In primul trimestru al anului 2004, cresterea plasamentelor si a creditelor inregistrate de banca pe segmentul clientelei de persoane fizice a fost de peste 100% comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut.