Premierul norvegian, Kjell Magne Bondevik, va sosi astazi la Bucuresti pentru o vizita oficiala de doua zile in care va discuta cu autoritatile romane despre modul de dezvoltare a relatiilor politice, economice, sociale si culturale dintre Romania si Norvegia, informeaza un comunicat al Guvernului.

In plus, vor fi abordate probleme legate de procesele de stabilizare in Irak si Afganistan, criza transnistreana si relatiile cu Ucraina.

Bondevik se va intalni cu presedintele Ion Iliescu, cu premierul Adrian Nastase si cu presedintii celor doua Camere ale Parlamentului.

In contextul vizitei, va fi semnat acordul interguvernamental privind cooperarea in domeniul energiei, document prin care companiile norvegiene vor fi incurajate sa participe la restructurarea si privatizarea sectorului energetic romanesc si va fi organizat un forum al oamenilor de afaceri din cele doua tari.

Premierul Bondevik se va afla si in localitatile Tulcea si Mogosoaia, unde va vizita doua proiecte romano-norvegiene - santierul naval Aker si centrul de plasament pentru copii si adolescenti - si va asista la un concert sustinut de orchestra norvegiana de jazz „Brazz Brothers” si de Orchestra Nationala Radio.