Hotii romani de bijuterii au speriat Franta. Zilele trecute politistii din aceasta tara au descoperit 3.500 de piese valoroase din aur ingropate de doi tineri, R. Nicoleta, 22 de ani, si D. Marian, 21 de ani, intr-o padure din Haute-Vienne. Evaluate la peste o jumatate de milion de euro, bijuteriile fusesera furate din magazine de pe intreg teritoriul Frantei.

Cei doi hoti au fost urmariti timp de saptamani de politisti, iar acum ei au cazut in plasa intinsa de acestia. In momentul in care au dezgropat 470 de piese din aur, in valoare de 120.000 de euro, furate in noaptea de 7/8 septembrie a.c.

dintr-un magazin situat in localitatea Figeac, provincia Lot, politistii au aparut la fata locului si in urma perchezitiei au gasit obiectele pretioase in masina. D. Marian a marturisit ca a furat pana acum circa 3.000 de piese din aur, unele incrustate cu pietre scumpe.

In baza informatiilor celor doi, autoritatile franceze au dezgropat in ultimele zile kilograme de aur din ascunzatori situate in padurile Razes (Limoges). Francezii spun ca alte zeci de kilograme de aur furat au fost expediate in Romania. Hotii vand bijuteriile la un pret ce reprezinta 10-20 la suta din valoare, intermediarii aducandu-le la Bucuresti.

Foarte multi emigranti romani s-au specializat in furtul de bijuterii. Din 1997 pana acum au fost descoperite 30 retele de hoti, lucru care a dus la 600 de arestari si 300 de expulzari.