Microsoft Corp. si Polycom Inc. au anuntat un acord de marketing si dezvoltare pentru a oferi solutii de calitate prin dispozitive de comunicare, aplicatii si servicii care vor permite utilizatorilor conectarea si schimbul de informatii, fara a tine cont de locatie sau tipul apelului.

Oferta initiala, programata spre sfarsitul anului 2004 combina, capacitati de instant messaging ale Microsoft® Office Live Communications Server si Windows® Messenger cu raspanditul ViewStation EX, FX si VSX desktop si sisteme group video conference al Polycom; handseturi si telefoane de conferinta IP SoundPoint si SoundStation; si situl de conferinta WebOffice.

Ca rezultat, utilizatorii Windows Messenger for avea acces la experiente media mai avansate. Colaborarea rich media in timp real va permite luarea de decizii in timp util, productivitate mai avansata in grupuri de lucru, relatii imbunatatite cu clientii, partenerii, furnizorii, costuri reduse si alte avantaje pentru clienti.

Al doilea val de solutii va conduce la functionalitati vocale si video prin Microsoft Office Live Meeting pentru clientii Polycom si Microsoft.

Pentru a oferi calitate avansata, experiente media mai bogate prin aplicatii, dispozitive si servicii, cele doua companii lucreaza impreuna in dezvoltarea solutiilor de colaborare care intensifica puterea desktop, a salilor de conferinta si solutiilor hardware de retea si software.

Aceste solutii includ: Microsoft Office Live Communications Server, Windows Messenger, Microsoft Office Live Meeting, Microsoft Office, telefoane IP Polycom SoundPoint si SoundStation, sisteme desktop si group video Polycom VSX and ViewStation, software network management si Polycom multipoint MGC voice/video bridges, si portalul de conferinta Polycom WebOffice.