Liderul opozitiei din Ucraina si candidat la presedintie, Viktor Yushchenko, se pare ca a fost otravit.

El se afla acum sub tratament intr-un spital din Viena.

Viktor Yushchenko a ajuns in Austria acum o saptamana, din cauza ca se simtea rau.

S-a crezut initial ca e vorba de o toxinfectie alimentara.

Ulterior insa, medicii au descoperit 'substante chmice' in corpul candidatului la presedintie, a declarat un apropiat al lui Viktor Yushchenko.

Seful de campanie al liderului opozitiei din Ucraina, a declarat ca sunt destule dovezi pentru a se putea firma ca a avut loc 'o tentativa de ucidere' a lui Yushchenko.

Medicii din Viena, care il ingrijesc pe Viktor Yushchenko, au declarat ca starea proasta a pacientului lor a fost generata de o infectie virala si de 'substante chimice care in mod normal nu se regasec in mancare'.

In luna august, a fost semnalat un alt incident, in care masina candiadtului opozitiei a fost fortata sa iasa de pe carosabil. Viktor Yushchenko se afla in campanie electorala.

Competitie stransa

Echipa de campanie Viktor Yushchenko a declarat ca se astepta ca puterea sa recurga la 'tehnici putenice' pentru a asigura victoria premierului Viktor Yanukovioch.

Premierul are sustinerea presedintelui Leonid Kucima. Administratia prezidentiala a negat orice implicare.

Seful administratiei prezidentiale, Vasyl Baziv, a declarat: "Asta se intampla in Evul Mediu. Ii recomand sa bea 100 de grame de vodkca. Daca ar fi baut-o inainte nu i s-ar fi intamplat nimic'.

Viktor Yushchenko este in sondajele de opinie inaintea premierului in cursa pentru presedintie.

Analistii aprecaiaza ca nici unul din principalii doi candidati nu vor castiga peste 50 la suta din voturi in primul tur de scrutin.

Alegerile prezindentiale din Ucraina sunt programate in 31 octombrie.