La o luna si jumatate de la alegerile preliminare din PSD, scandalurile generate de incorectitudinile si fraudele comise de unii dintre organizatori nu numai ca nu s-au stins, din contra, se amplifica pe zi ce trece.

Deputatul PSD de Cluj, Alexandru Lapusan a reiterat, in cadrul unei conferinte de presa, acuzatiile privind fraudarea alegerilor interne din filiala Cluj-Napoca, precizand ca are probe in acest sens, dar nu le va face publice decat dupa ce Consiliul de Integritate Morala al PSD, care a fost sesizat printr-un memoriu, se va pronunta asupra problemei.

Iesit pe o pozitie neeligibila in urma alegerilor interne din PSD Cluj, deputatul Lapusan a precizat ca intentioneaza sa-si continue cariera politica, fara sa faca, insa, precizari privind intentiile sale de viitor.

Chiar daca motivul declarat al conferintei de presa a fost prezentarea unui raport de activitate in mandatul 2000-2004 (Alexandru Lapusan fiind primul parlamentar care face acest lucru – n.a.) este evident ca evenimentul a fost organizat ca o dovada de forta, cu atat mai mult cu cat, cu aceeasi ocazie, a fost inaugurat si noul sediu al biroului parlamentar al deputatului.

Avand in vedere ca unul dintre actualii deputati de Cluj, Vasile Suciu, a anuntat deja ca va candida ca independent, eventuala „iesire din front“ a lui Alexandru Lapusan, cunoscut nu numai ca un apropiat al presedintelui Ion Iliescu, ci si ca o persoana cu experienta politica si organizatorica, va crea probleme serioase in alegeri, filialei conduse de fostul ministru Ioan Rus.

Situatia din filiala este cu atat mai tensionata cu cat, conform unor surse din interiorul PSD, e posibil ca una dintre pozitiile eligibile la Camera Deputatilor sa fie cedata umanistilor, ceea ce l-ar impinge pe o pozitie neeligibila si pe Vasile Puscas, apropiat al presedintelui filialei, Ioan Rus.

Memoriul trimis Consiliului de Integritate Morala al PSD, nu reprezinta – conform unor surse din mediul politic clujean – doar o contestare a rezultatului alegerilor preliminarii, ci, in principal, aduce acuzatii grave tuturor celor care s-au ocupat de desfasurarea scrutinului, punandu-se sub semnul intrebarii calitatile lor morale si corectitudinea.

Cu toate acestea, conform declaratiilor pe care le-am primit de la deputatul Ion Stan, memoriul nu a ajuns pe masa de lucru a membrilor Consiliului (din care face parte si Ion Stan) si nici nu va ajunge. „O astfel de sesizare nu este de competenta Consiliului de Integritate Morala. A fost de competenta, in ultima instanta a Biroului Electoral Central al PSD.

A existat un termen pentru depunerea unor astfel de sesizari. BEC al PSD si-a incetat activitatea, iar cine nu a depus sesizare, gata, nu mai are ce face. Nu am vazut memoriul de la Cluj si chiar daca va ajunge la noi, nu il vom discuta“, a precizat Ion Stan.

In atare situatie, este mai mult ca sigur ca Alexandru Lapusan va continua dezvaluirile. Conform informatiilor noastre, exista si o serie de casete video pe care s-au inregistrat toate intrarile in sediul PSD Cluj, in ziua votarii si, a rezultat ca numarul de voturi este mult mai mare decat numarul persoanelor intrate in sediu.