Recent a aparut pe Google un link publicitar in care se spunea ca programul romanesc antivirus BitDefender este un virus care poate fi indepartat de utilizatori daca instaleaza programul antivirus McAfee.

CRISTIAN IONITA

Evident, cei de la BitDefender au fost extrem de deranjati de aceasta manevra, denuntand practicile "murdare" ale concurentei. Cea mai mare problema este ca link-ul publicitar chiar directiona vizitatorii catre site-ul McAfee.

Mihai Radu, directorul de comunicare al Softwin, a declarat ca aceasta este o incercare deliberata de denigrare a marcii BitDefender. Totusi, McAfee sustine ca nu are legatura cu aceasta reclama, iar cei de la BitDefender spun ca este posibil ca link-ul sa fi fost postat pe Google de un afiliat al McAfee.

Sarah Whipp, director in cadrul McAfee, a declarat pentru silicon.com ca McAfee a aflat de reclama, dar ca astfel de practici nu fac parte din politica companiei. Oricum, McAfee a demarat o ancheta pentru a stabili sursa acestor link-uri. Ramane de vazut care va fi rezultatul.