Directia 5 s-au intors miercuri dupa un lung turneu, de o luna de zile, dintr-o "directie" geografica ce a fost privata pana acum de concertele lor - Statele Unite. in acest periplu american Marian Ionescu& Co. au avut sansa sa cante in celebrul bar al la fel de celebrului Al Capone, Green Mill, din centrul orasului Chicago.

Originala "vizita concertistica" le-a oferit prilejul rockerilor sa-l cunoasca pe unul dintre respectabilii muzicieni "de-ai casei", Jack DeJohnette, bateristul legendarului bluesman Miles Davis. Cu aceasta ocazie, trupa, solistul Dan Maciuca (prezent in calitate de impresar al grupului) si Jack au pus-o de un jam-session aplaudat indelung de audienta.

in luna de zile pe care au petrecut-o pe "taramul fagaduintei" chitaristul trupei, Nicu Damalan, gratie colegilor sai de trupa, si-a serbat cei 37 de ani in cea mai inalta cladire americana, la etajul 106 din Sears Tower Building, a doua ca marime din lume la ora actuala, cu 442 metri inaltime.

in rest, in afara concertelor avute, baietii s-au indeletnicit cu cumparaturile, sarbatoritul facandu-si cadou o chitara Gibson de 3.000 de dolari, cu autografe date romanilor, in special Cristi Enache si plimbari cu limuzine. Tot la Chicago, Directia 5 a concertat si la primul club deschis initial din celebra retea Hard Rock Cafe, prezenta acum in intreaga lume.

sansa celor ale caror origini se gasesc in Romania de a vedea trupa a fost mare, caci Directia 5 a sustinut o sumedenie de concerte, in Detroit, New York - au cantat in celebrul Central Park unde au si primit o grasa amenda din cauza depasirii limitei de zgomot admise - si Philadelphia.