Doi, sapte, sapte, cinci, zero, zero... Am incercat sa scriu cifra care totalizeaza premiile acordate de Loteria Romana in acest an la jocul Loto 6 din 49, dar am pierdut sirul zero-urilor. stiu sigur insa ca se citeste "2.775 de miliarde de lei" si ca e de 30 de ori mai mare decat salariul anual primit de Adrian Mutu la Chelsea Londra.

Pentru romanul de rand o astfel de suma pare de domeniul stiintifico-fantastic, comparativ cu salariul pe care il incaseaza el dupa o luna si chiar dupa un an de munca. De aceea este greu de imaginat si cum arata fizic acest munte de bani. Cu toate acestea, cele 2.

775 de miliarde de lei, echivalentul a 84 de milioane de dolari, au fost castigate, de la inceputul anului pana in prezent de jucatorii la Loto 6 din 49 care au reusit sa ghiceasca patru, cinci sau chiar sase dintre numerele norocoase extrase duminica de duminica.

"Totalul premiilor date de Loterie numai la Loto 6 din 49 in acest an, la categoriile I, a II-a si a III-a este cu adevarat impresionant chiar si pentru noi", ne-a marturisit directorul de Marketing al Loteriei Romane, Adrian Albu.

Ca sa va faceti o idee despre aceasta suma, va spunem ca ea reprezinta de aproape 30 de ori mai mult decat salariul pe care il incaseaza anual fotbalistul Adrian Mutu, de la Chelsea Londra. Aceeasi suma inseamna destul de putin fata de averile catorva din cei mai bogati romani.

Cele 84 de milioane de dolari reprezinta doar o optime din averea de peste 650 de milioane de dolari a lui Ion Tiriac si a cincea parte din averea lui Sorin Ovidiu Vantu, estimata la 460 de milioane de dolari.

Suprematia in topul castigurilor Loto 6/49 este detinuta, in continuare de cei trei castigatori din Salaj, Suceava si Bucuresti, care au castigat fiecare, la 22 februarie, peste 53,2 miliarde de lei, incluzand un apartament in Capitala si un autoturism BMW.

Pe locul doi se situeaza premiul de 34,4 miliarde de lei castigat de un bucurestean, la 13 iunie, in timp ce pozitia a III-a a topului e ocupata de un hunedorean, care a luat, la 11 iulie, un premiu de 22,2 miliarde de lei.

Aproape o luna mai tarziu, pe 8 august, un brasovean a castigat aproape 18,5 miliarde de lei, iar pe 22 august, un clujean a devenit mai bogat cu alte 8,4 miliarde de lei, tot la Loto 6 din 49. si cele 48 de miliarde lei, premiul pus la bataie la extragerea de ieri a jocului, poate candida la topul castigurilor anului.

Pana la inchiderea editiei insa nu se stia daca cele sase norocoase ale saptamanii trecute au fost ghicite de vreunul dintre impatimitii jocului Loto 6 din 49.