Christopher Reeve, actorul care l-a intruchipat prima oara pe Superman, a incetat din viata la 52 de ani. Reeve, a carui imagine a fost asociata cu arhetipul supereroului, a murit in resedinta sa din New York, dupa ce, simbata seara, intrase intr-o coma provocata de un atac de cord.

Christopher Reeve a devenit celebru in 1978, cind a primit rolul principal in Superman, datorita faptului ca semana foarte mult cu personajul din benzile desenate. Filmul si cele trei urmari ale sale au adus incasari de 300 de milioane de lire sterline. Triumful sau a fost curmat brusc, in 1995, cind si-a fracturat gitul in timpul unui accident de calarie.

Accidentul a fost atit de grav incit abia dupa citeva luni actorul a fost capabil sa respire, dar numai cu ajutorul unui aparat. De atunci, Superman a ramas imobilizat intr-un scaun cu rotile si dependent de aparatul de respiratie artificiala.

Cu toate acestea, cariera sa cinematografica nu s-a incheiat, el avind un ultim rol principal in remake-ul dupa “Fereastra din spate”, a lui Alfred Hitchcock, rol pentru care a primit premiul Asociatiei Actorilor din vizualul american. Impresionanta lupta a lui Reeve cu handicapul sau nu a avut insa succes, desi el a jurat ca va merge din nou.

El a fost insa un personaj foarte prezent in toate mediile, militind pentru stringerea de fonduri destinate celor cu afectiuni similare cu ale sale. Sotia sa, Dana, a declarat dupa moartea actorului: “Vreau sa le multumesc milioanelor de admiratori care l-au sprijinit si l-au iubit de-a lungul anilor”.

Reeve a lasat in urma trei copii, cu virste intre 11 si 25 de ani, precum si pe parintii sai, Barbara si Franklin. Familia inca nu a anuntat cind si unde va avea loc inmormintarea.