Viorel Catarama si alti doi controversati oameni de afaceri - scosi definitiv de pe listele parlamentare, iar Valentin Ionescu, acuzat de implicare in scandalul FNI - mutat pe un loc neeligibil. Acestea sunt cateva dintre modificarile operate, marti seara, de catre Biroul Executiv al PNL, la listele cu pretendentii la un loc in Legislativ.

Decizia cea mai asteptata il privea pe Viorel Catarama, care, scos initial de pe liste din motive de imagine publica, a facut contestatie si a castigat la Curtea de Onoare si Arbitraj a partidului. Catarama a venit la sedinta BEx pentru a-si pleda cauza, dar n-a avut nici o sansa.

Desi putea face recurs impotriva deciziei Curtii de Onoare si Arbitraj, BEx a optat pentru o hotarare politica in ceea ce-l priveste pe omul de afaceri: el ramane definitiv radiat de pe liste. Catarama a obtinut in sprijinul sau doar doua voturi din cele 11 ale membrilor Biroului Executiv, parasind sedinta vizibil suparat.

Pentru Valentin Ionescu, fost consilier al presedintei FNI, Ioana Maria Vlas, s-a gasit o solutie mai blanda, dar cu aceleasi efecte ca in cazul lui Catarama: Ionescu a fost mutat de pe locul intai al listei de senatori din Vaslui, pe locul al treilea la deputati de Ialomita, considerat sigur neeligibil.

BEx a adoptat aceasta decizie in cazul lui Valentin Ionescu, deoarece acesta nu lucrase cu Vlas la FNI, ci ii acordase consultanta intr-o alta chestiune. In locul lui Ionescu, la Vaslui a fost pus pe lista Cristian David, seful Departamentului de Relatii Externe al PNL.

Au mai fost scosi de pe liste Radu Ispas de la Brasov, pe motiv ca firmele lui aveau datorii foarte mari la stat, si Mircea Andrei de la Gorj, partener de afaceri al deputatului PSD Viorel Gheorghiu, cel care si-a inscenat furtul propriului autoturism. La Brasov, organizatia il va inlocui pe Ispas cu cine crede de cuviinta, iar la Gorj a fost pus pe liste medicul Sorin Paveliu.

BEx l-a eliminat de pe liste pe seful organizatiei Ilfov, Florin Georgescu, despre care se spunea ca a incercat sa-si vanda locul de parlamentar. Georgescu ar fi urmat sa faca schimb cu Catalin Grigorescu, seful filialei din Sectorul 2, si, in schimb, sa fie numit sef la Administratia Cimitirelor din Bucuresti.

La cererea societatii civile, a mai fost radiat de pe liste si omul de afaceri Stelian Caramitru din Ialomita.

Lasati-l pe Stolojan in pace!

Propunerea lui Traian Basescu privind mentinerea pe lista de Bucuresti a lui Theodor Stolojan nu a fost luata in considerare de catre liderii liberali, mai ales dupa ce presedintele interimar Calin Popescu-Tariceanu a povestit ca a fost sunat de doamna Stolojan, care a rugat pe toata lumea sa ii lase sotul in pace.

Dupa ce singur a agitat apele propunand mentinerea lui Stolojan pe liste, Basescu a dat, ieri, un comunicat, semnat si de Tariceanu, in care face apel la oamenii politici si la presa sa il lase in pace pe fostul lider liberal: "Domnul Theodor Stolojan a revenit in tara pe 10 octombrie ca persoana privata si nu ca om politic implicat in viata publica.

Domnia sa nu va face declaratii publice si nu se va implica in politica in perioada urmatoare, pentru ca prioritatea sa va fi refacerea starii de sanatate.

Domnul Stolojan ne-a facut cunoscut faptul ca are intentia sa aduca la cunostinta publicului circumstantele si considerentele care au stat la baza deciziei sale de a se retrage din cursa prezidentiala, in momentul in care va fi complet refacut". Cei doi copresedinti ai Aliantei D.A.

avertizeaza ca incercarile de a obtine informatii sau declaratii de la Stolojan "nu fac decat sa creeze o presiune nejustificata asupra domniei sale si a familiei". In urma retragerii lui Stolojan, cap de lista la Bucuresti, la Senat, va fi Ionut Popescu, votat de BEx ca noul purtator de cuvant al Aliantei D.A. si membru in Consiliul National de Coordonare.

Ionut Popescu l-a infrant pe Dinu Patriciu, care ar fi vrut sa fie membru in CNC, si pe Crin Antonescu, care ravnea la functia de purtator de cuvant.