Daca Landini nu se va prezenta nici la ultimul termen-limita, AVAS are pregatit un consortiu romanesc care sa preia Tractorul. Exista 5-6 societati interesate, sustine presedintele AVAS. S-a negociat deja cu sindicatele contractul colectiv de munca iar cei disponibilizati ca urmare a privatizarii vor fi platiti cu bani obtinuti din vanzarea unor hale ale societatii.

Landini exagereaza! Aceasta este concluzia presedintelui AVAS, Mircea Ursache, care a afirmat, ieri, ca intarzierea preluarii societatii Tractorul de catre Landini reprezinta "o exagerare" din partea reprezentantilor grupului.

Desi in ultimele saptamani AVAS a transmis mai multe solicitari Landini pentru a proceda la transferul dreptului de proprietate, conducerea grupului italian nu a raspuns in nici un fel. Motivul invocat de Landini il reprezinta necesitatea unor garantii suplimentare. "Din punctul lor de vedere, probabil este corect.

Din punctul meu de vedere, cred ca este o exagerare, intrucat sunt asigurari date de o institutie guvernamentala, iar actul normativ pe care ei il asteapta a trecut de Camera Deputatilor si de Senat. Practic, nu este nici o problema pentru finalizarea transferului dreptului de proprietate", a declarat Mircea Ursache.

Prin urmare, seful AVAS s-a lansat in cautarea de alte companii interesate de Tractorul. "Ma gandesc foarte serios la varianta unui consortiu romanesc care sa preia societatea brasoveana", a afirmat Ursache.

El sustine ca un numar de 5-6 companii romanesti si internationale si-au manifestat interesul sa preia contractul de privatizare a Tractorul, fiind analizata posibilitatea formarii unui consortiu. Intre timp, AVAS a negociat cu sindicatele noul contract colectiv de munca.

"Viitorul cumparator va trebui sa preia obligatiile contractuale negociate pentru cel putin un an", a mentionat presedintele AVAS. Daca salariatii Tractorul nu au probleme cu lefurile, sunt dificultati in ce priveste achitarea sumelor cuvenite persoanelor disponibilizate. Lunar, disponibilizatii de la Tractorul trebuie sa primeasca 15 miliarde lei.

"Am decis, impreuna cu sindicatele, sa se vanda mai multe active ale societatii, constand in principal in hale", a precizat Ursache. El spera sa obtina din vanzarea activelor circa 60 miliarde lei.