Listele PSD ar putea fi subiect de telenovela: lacrimi, amenintari, rasturnari de situatii. Revolutionarul Claudiu Iordache sustine ca nominalizarea sa pe un loc eligibil pe listele PSD Timis s-a produs fara sa fie consultat si ca nu este nici macar membru PSD. Dar, cum intr-o telenovela totul e bine cand se sfarseste cu bine, a acceptat, pana la urma, sa onoreze oferta PSD.

„Eu nu am stiut ca sunt candidat, nu m-a anuntat nimeni oficial. De altfel, tin sa precizez ca nici nu am cerut vreodata sa fiu trecut pe vreo lista electorala, cu atat mai putin pe un loc anume, eligibil sau nu. Dupa ce am aflat de la ziaristi despre ce este vorba, am sunat la Organizatia PSD Timis si de acolo mi s-a spus ca voi candida.

Din cate am fost eu informat, desemnarea mea a rezultat in urma negocierilor Presedintiei cu conducerea PSD, dar s-a omis anuntarea mea si a filialei timisene”, ne-a declarat, ieri, Claudiu Iordache, spunand ca a aflat de pe site-ul PSD ca e candidat.

Paradoxal, chiar inainte de a afla ca a devenit candidat la Senat, Claudiu Iordache a acordat presei un interviu in care tocmai afirmase ca… nu are de gand sa se intoarca in politica.

Culmea, nici macar liderul PSD Timis, Ilie Sarbu, nu a avut anterior o discutie cu Claudiu Iordache pe tema candidaturii acestuia si nu a exclus posibilitatea ca acesta sa nu fi fost informat. „E posibil. Dl Iordache a venit din partea presedintelui Iliescu. Ieri (miercuri - n.a.), i-am spus lui Grindeanu (presedinte executiv al PSD Timis si director de campanie - n.a.

) sa-l contacteze in probleme de campanie, dar eu n-am vorbit cu el”, a declarat Sarbu in editia de vest a Evenimentului Zilei.

Claudiu Iordache ne-a confirmat ca accepta candidatura si ca va fi, sambata, in Timisoara, pentru clarificarea tuturor aspectelor ce tin de procedurile campanie. Surpriza mare, insa. Claudiu Iordache nu este membru al PSD!!! Legea electorala nu permite - cu exceptia sefului statului - alta candidatura in calitate de independent pe lista unui partid politic. „Eu voi candida ca independent.

Fiind consilier prezidential, am acest drept”, ne-a spus, in prima instanta, Claudiu Iordache. Dupa ce l-am lamurit ca legea nu permite asa ceva, ne-a facut urmatoarea precizare: „Eu nu stiam ca legea nu da dreptul la o astfel de candidatura. Voi clarifica, insa, situatia, probabil o sa intru in partid saptamana viitoare”.

Pentru cei care nu cunosc in amanunt istoria posdecembrista a Romaniei, mentionam ca Iordache a fost unul dintre cei patru vicepresedinti din echipa initiala a FSN dupa tranformarea acestuia in partid politic si senator in prima legislatura, 1990-1992. Ca revolutionar, el a pronuntat pentru prima oara numele lui Ion Iliescu din balconul Operei, la un moment cand acesta nu era inca intrat in rol.

In primavara anului 1990, Iordache era sa fie linsat de timisoreni, pentru ca „a tradat revolutia”, fiind, de asemenea, acuzat ca a vrut sa aserveasca FSN Frontul Democrat Roman. Dupa aceasta perioada, Claudiu Iordache a inceput sa activeze din ce in ce mai putin pe scena politica, in ultimii ani numele lui aparand doar cu ocazia unor manifestari ale organizatiilor de revolutionari.

In acest an, vechile si bunele relatii pe care le are cu Ion Iliescu l-au „propulsat” la Cotroceni in pozitia de consilier al sefului statului.