Fotbalul romanesc se va lega, incepand de astazi, cu un singur nod de cel european. Steaua debuteaza in grupele unei competitii continentale, cea mai ravnita pozitie din ultimul timp de cluburile autohtone, in conditiile in care faza similara a Ligii Campionilor ramane un deziderat imposibil.

Fara doar si poate, parcurgand CV-urile contracandidatelor din Grupa B la primavara europeana, meciul inaugural in fata gruparii belgiene Standard Liege reprezinta un atu pentru „ros-albastri". Cu toate acestea, datele problemei se modifica din perspectiva oaspetilor, sositi, ieri, in jurul pranzului, pe Aeroportul „Henri Coanda“ din Capitala.

Daca, pana acum, belgienii invocau sansa ca deschizator al drumului spre victorie, odata ajunsi pe pamant romanesc, subliniau diferenta nesemnificativa dintre cele doua formatii. „Cred ca ambele echipe sunt valoroase. Sper sa facem un meci bun si spectaculos. Nu cunosc foarte bine echipa Steaua. Vom urmari, in aceasta seara (n.r. - ieri seara), casetele si vom vedea ce va fi.

Sansele sunt de 50%“, a precizat fundasul Eric Deflandre, in timp ce tehnicianul Dominique D'Onofrio s-a marginit sa puncteze calitatile romanilor: „Stiu ca Steaua formeaza un grup foarte bun si ca are individualitati care pot face diferenta". Mult mai increzator s-a dovedit sarbul Ivica Dragutinovici. „Sunt optimist, putem castiga la Bucuresti.

Trebuie sa pornim cu intentia clara de a castiga. Echipa noastra este capabila sa neutralizeze formatia romana si sa fie eficace in atac“, a declarat Dragutinovici. Pe de alta parte, jucatorul roman Alin Stoica, echipier al rivalei FC Bruges, a pus, de asemenea, punctul pe echilibru: „Cred sincer ca Steaua si Standard au cam aceeasi valoare.

Radoi va lipsi si Neaga, care este, dupa parerea mea, cel mai bun jucator din campionatul Romaniei la ora actuala, va fi capitan de echipa". Daca romanul s-a rezumat doar la declaratii, in schimb, jucatorul belgian al Rapidului, Godfroid, le-a oferit fostilor colegi de echipa informatii si casete cu gruparea bucuresteana.