Editia 2004 a Campionatului Mondial de Formula 1 s-a incheiat duminica seara, la Interlagos, Marele Premiu al Braziliei fiind trecut in palmaresul columbianului Juan Pablo Montoya la ultima sa cursa pentru echipa Williams-BMW. Montoya a fost urmat de Kimmi Raikkonen, viitorul sau coechipier de la McLaren-Mercedes, si de favoritul publicului, Rubens Barrichello (Ferrari). "A fost o cursa dificila.

A fost de ajuns sa fac o singura greseala si Kimi a ajuns imediat in spatele meu. In acel moment imi spuneam: «Nu face vreo prostie. Fii atent pana la sfarsit». Si asa am facut", a declarat dupa cursa columbianul.

Desi multi se indoiau ca Montoya mai are ambitia de a castiga pentru Williams, avand in vedere ca el a semnat inca de la inceputul sezonului un contract cu McLaren, columbianul a dovedit ca este un mare caracter si-si joaca cu aceeasi daruire ultima carte.

"Au fost patru sezoane fantastice la Williams si mi se pare incredibil ca am pus capat colaborarii cu o victorie", a tinut sa precizeze Montoya, a carui victorie a fost apreciata chiar de Raikkonen: "Am reusit sa ma apropii de el, dar nu suficient pentru a-mi creea sanse sa castig".

Clasamente generale finale

Piloti:

1. Michael Schumacher (Ferrari) 148 puncte

2. Rubens Barrichello (Ferrari) 114

3. Jenson Button (BAR-Honda) 85

4. Fernando Alonso (Renault) 59

5. Juan Pablo Montoya (Williams-BMW) 58

6. Jarno Trulli (Renault/Toyota) 46

7. Kimi Raikkonen (McLaren-Mercedes) 45

8. Takuma Sato (BAR-Honda) 34

Constructori:

1. Ferrari 262 puncte

2. BAR-Honda 119

3. Renault 105

4. Williams-BMW 88

5. McLaren-Mercedes 69

6. Sauber 34

7. Jaguar 10

8. Toyota 9