Meciul cu Armenia, programat pe 17 noiembrie in preliminariile Campionatului Mondial din 2006, gaseste echipa nationala de fotbal a Romaniei in cea mai delicata situatie din ultimii zece ani. Jucatorii reprezentativi pentru noua formatie "tricolora" se afla in imposibilitatea de a pune umarul la o victorie vitala pentru calificare.

Pe langa ADRIAN MUTU, ale carui goluri decisive, cu Finlanda si Macedonia, ne-au adus 6 puncte in clasamentul Grupei I, cei mai importanti componenti ai echipei se confrunta cu probleme grave.

PORTARI.

Titularul "buturilor" tricolore, BOGDAN LOBONT, s-a accidentat duminica, in partida pierduta de Ajax, cu 0-2, in derby-ul cu PSV, si va lipsi de pe gazon pentru doua luni. In 55’ al meciului de la Eindhoven, Lobi a "aterizat" gresit dupa un duel aerian si a fost inlocuit.

Verdictul initial al medicilor, ruptura de ligamente incrucisate, a fost, din fericire, infirmat la rezonanta magnetica efectuata la Amsterdam. El a scapat "doar" cu o fractura la tibia piciorului stang. Accidentarea ii da batai de cap nu numai lui Ronald Koeman, care a fost obligat sa apeleze (in lipsa lui Stekelenburg - de asemenea indisponibil) la un debutant de...

34 de ani, Hans Vonk, ci si lui Anghel Iordanescu. Generalul este, astfel, nevoit sa trimita intre buturi unul dintre portarii fara experienta internationala din Divizia A: Dolha (Rapid), M. Popa (FC National), D. Coman (FC Arges) sau G. Curca (Farul Constanta).

FUNDASI.

Compartimentul defensiv i-a creat multe batai de cap Generalului, in special in meciul de la Praga, cand atacantii cehi s-au distrat cu aparatorii nostri. Nu sunt sanse prea multe ca, in viitor, sa se schimbe ceva, intrucat, in ciuda faptului ca si-au revenit dupa accidentari, CRISTI CHIVU si MIREL RADOI nu au reintrat in circuitul primelor echipe.

In plus, RAZVAN RAT a primit, sambata, o lovitura puternica la genunchi, care se adauga la o intindere a ligamentului colateral. Primul verdict al medicilor este ca fundasul lui Sahtior Donetk are nevoie de doua saptamani de repaus total. Totodata, FLAVIUS MOLDOVAN este trecut pe linie moarta de catre conducerea lui FC National, din cauza unor neintelegeri financiare.

MIJLOCASI.

Retragerea lui FLORIN SOAVA nu ar fi deloc un lucru rau, in conditiile in care linia noastra mediana ar fi completa. Numai ca, pentru meciul de la Erevan, DANIEL PANCU este suspendat pentru cumul de cartonase galbene, accidentat si, culmea, retras de la Nationala. Nu numai in centru avem probleme, ci si pe ambele benzi, cu precadere pe "extrema" dreapta, acolo unde FL.

PETRE este total iesit din forma.

ATACANTI.

Pe langa mai vechile accidentari ale lui IONEL GANEA si MARIUS NICULAE, au venit si necazurile lui ADRIAN MUTU. Ca urmare, Iordanescu va fi obligat sa apeleze, cel putin pentru partida de la Erevan, la doi dintre urmatorii atacanti: Marica, Neaga, Danciulescu sau D. Niculae.

Sau, in caz de exterma urgenta, s-ar putea apela la serviciile lui ADRIAN ILIE, care a inscris nu mai putin de patru goluri in ultimul meci al lui FC Zürich, in "16-imile" Cupei Elvetiei.

ANTRENOR.

Nici macar aici nu stam prea bine. Aflat in campanie electorala, Anghel Iordanescu nu va putea avea interventii radio-televizate, referitoare la disputa cu ex-sovieticii.

La Erevan, ne «fluiera» un belgian

Arbitrul belgian Frank De Bleeckere va conduce partida dintre echipele Armeniei si Romaniei, care va avea loc, pe 17 noiembrie, la ora 17.00, pe Stadionul "Republican" din Erevan, in preliminariile CM din 2006. De Bleeckere va fi ajutat de "asistentii" Roland van Nylen si Dirk Vanhoutte, in timp ce observatori vor fi Ryszard Wojcik (Polonia) si Dusko Grabovaci (Serbia-Muntenegru).

Totodata, s-a stabilit ca partida de tineret dintre reprezentativele Armeniei si Romaniei se va disputa, pe 16 noiembrie, la ora 13.00, pe Stadionul "Nairi" din Erevan, in preliminariile CE din 2006.