Divizia de investitii a Bancii Mondiale (IFC) si BERD au devenit actionari la BancPost. Negocierile reprezentantilor bancii cu cei ai celor doi investitori institutionali au luat sfarsit. Modul in care imprumuturile de cate 10 milioane de euro acordate de IFC si BERD bancii romane in 1998, in vederea pregatirii privatizarii, vor fi rambursate a fost in sfarsit stabilit.

BERD si IFC vor detine cate 7,28 la suta din capitalul BancPost pentru echivalentul a cate 8 milioane de euro din banii imprumutati. Decizia a fost luata luni, in cadrul adunarii generale a actionarilor. In acelasi timp, a fost hotarata si o majorare de capital de 26 de milioane de euro, din care doar 16 milioane reprezinta participatia investitorilor institutionali.

Restul de 10 milioane euro vor fi subscrisi de actionarii actuali ai bancii - grupul elen EFG Eurobank Ergasias, General Electric Corporation, SIF-urile si o parte din salariati, insa cota de participatie a acestora va scadea dupa intrarea noilor actionari.

O parte din banii intrati in casieriile bancii dupa majorarea capitalului vor fi folositi pentru rambursarea celor 2 milioane euro ramase din imprumuturile de cate 10 milioane de euro acordate de BERD si IFC. In cadrul AGA s-a hotarat, de asemenea, si schimbarea identitatii vizuale a bancii - prin inlocuirea logo-ului si modernizarea retelei de agentii si sucursale.

Schimbarea se va intinde pe o perioada de circa 3 ani, investitia necesara rebrandingului fiind estimata in jurul valorii de 1,4 milioane euro.