Un terorist sinucigas palestinian a detonat ieri o incarcatura explozibila pe care o avea asupra sa, intr-o piata aglomerata din centrul capitalei israeliene, ucigand cel putin patru persoane si ranind alte 30, au anuntat surse medicale si de politie.

Medicii de pe ambulante au tratat la fata locului zeci de cumparatori raniti, in timp ce toata piata era cuprinsa de haos. Fortele de politie au cercetat piata, inclusiv pubelele de gunoi, pentru a depista alte eventuale bombe.

Martorii oculari au relatat ca deflagratia, produsa langa un magazin alimentar, a fost atat de puternica incat a cutremurat pamantul. "Am vazut o femeie al carei corp a fost sfartecat in totalitate. M-am aflat la circa zece metri de magazin. Am vazut multi oameni zacand pe caldaram, am vazut un numar impresionant de raniti", a relatat un martor, citat de postul militar israelian de radio.

Potrivit unui comandant al politiei locale, David Tzur, deflagratia a fost declansata de un terorist sinucigas. "Initial, am crezut ca sunt focuri de artificii, dar am vazut un magazin distrus in totalitate si produse raspandite pe jos. Oamenii fugeau panicati in toate directiile. Mi-am pierdut ochelarii si palaria", a relatat un alt martor.

Radicalii Frontului Popular de Eliberare a Palestinei au revendicat atacul din piata Carmel. Potrivit unor surse din cadrul gruparii, atacatorul kamikaze este originar din tabara de refugiati Askar, din apropierea orasului Nablus, in Cisiordania.

Atentatul de ieri este primul atac sinucigas comis in Israel dupa 31 august, cand militanti palestinieni au detonat simultan doua autobuze in localitatea sudica Beersheba, ucigand 16 persoane.