Regele international al tiganilor, Ilie Tortica Stanescu, si-a maritat nepoata in Palatul de Arama din Costesti. Acesta este primul material prezentat sambata, la doua dintre televiziunile comerciale importante in Romania, la ore de maxima audienta, in principalul buletin de stiri al zilei. Nu este un caz singular.

Aproape in fiecare zi televiziunile mediatizeaza cu indarjire stiri din lumea tiganilor bogati. Exclusiv a tiganilor bogati. De ce?!

Ambele reportaje au durat cateva minute, iar ziaristii erau siderati de ceea ce vad si de agramatismele regilor, printe-selor si nuntasilor. Singura stire de presa care s-a desprins din reportaje a fost faptul ca nepoata princiara, Timisoara pe numele ei, este singura tiganca de vaza care se marita dupa majorat.

Spectacolul audiovizual a continuat cu lux de amanunte, prezentandu-se zestrea, greutatea salbelor din aur, darurile, rochia miresei, aspiratiile tinerilor insuratei si declaratia regelui, ca rromii din Europa ar trebui sa ia exemplu si sa-si marite fetele dupa implinirea varstei de majorat. O bogatie ostentativa, care nu este specifica etniei reprezentate de curtea regala din Arges.

Doua nunti si jurnalistii

Probabil ca viata lor este romantata, iar succesul lor merita sa fie vazut de toata tara, mai ales in weekend, cand televiziunile greu pot face fata unui buletin de stiri complet. "Povestile atrag audienta, iar jurnalele de stiri sunt un show. Si daca politicienii nu fac spectacol in campanie electorala ce sa faca si jurnalistii?! Nunti!", ne-a declarat "nasul" Radu Moraru.

O alta nunta fastuoasa a fost si cea a lui Ion Titisor, zis Fane Spoitoru, care s-a insurat cu femeia visurilor sale, o ospatarita. Femeia a avut rabdare sa-l astepte zece ani pentru a fi liber sa organizeze o supernunta.

La Spoitoru au fost cateva nume cunoscute de teleastul roman - Nicolae Furdui Iancu, Pepe si Adrian de Vito, fost Minune si anterior Copilul - iar oaspetii au fost in general cei din familie. Tot buletinele de stiri ne-au delectat cu amanunte si imagini tandre intre cei doi miri, opulenta fiind, de asemenea, ostentativa.

Fane Spoitoru a mai fost erou de televiziune cu ocazia botezului fiului sau, organizat in Palatul Parlamentului, in urma cu cativa ani, eveniment la care si-au dat concursul mai multi oameni politici.

Interesant ar fi de realizat un reportaj din lumea tiganilor saraci sau foarte saraci. Ei sunt, totusi, majoritarii etniei. Dar televiziunile niciodata nu au facut asa ceva in principalele buletine de stiri.