Federatia Nationala a Sindicatelor din Administratia Publica Locala a decis ieri sa suspende greva generala, dupa ce sindicalistii au fost invitati la negocieri cu reprezentanti ai Guvernului. "Greva generala este suspendata pe perioada negocierilor.

Daca negocierile vor esua, in sensul ca nu se vor gasi solutii pentru rezolvarea nemultumirilor noastre, greva generala va fi reluata la o data care va fi stabilita ulterior", a precizat Valer Suciu, presedintele FNSAPL.

Urmatoarea intalnire cu sindicatele din ramura a fost programata pentru azi din partea Guvernului urmand sa participe ministrul delegat pentru Administratie Publica - Gheorghe Emacu, ministrul delegat pentru relatia cu partenerii sociali - Bogdan Niculescu Duvaz, si presedintele Agentiei Nationale a Functionarilor Publici - Romeo Postelnicu.

Salariatii din administratia publica locala sunt, de la data de 29 octombrie a.c., in greva generala pe termen nelimitat, nemultumiti ca personalul contractual (intre 20 si 30% din salariatii fiecarei institutii) nu a primit nici o majorare salariala pentru anul 2004, majorarile fiind acordate numai functionarilor publici.

In plus, nici pana in prezent Ministerul Muncii, Solidaritatii Sociale si Familiei nu a inceput elaborarea unui act normativ privind salarizarea acestei categorii de personal pentru anul 2005, au afirmat liderii sindicalisti. De asemenea, sunt mentinute discrepante salariale, nejustificate, intre angajatii consiliilor judetene si prefecturi, in comparatie cu cei din cadrul consiliilor locale.

"Singura justificare pentru aceste diferente ar putea fi de natura politica. De regula, in prefecturi si consilii judetene sunt angajati care provin din cadrul PSD (carora li se da un salariu mai mare) in timp ce in consiliile locale sunt si membrii unor partide de opozitie", a afirmat Valer Suciu, presedintele Federatiei Nationale a Sindicatelor din Administratia Publica Locala.