Biroul Permanent al Camerei Deputatilor a aprobat cazarea a 65 de deputati in luna decembrie 2004 la Hotelul Crystal Palace din Sectorul 1, hotel de patru stele care apartine familiei deputatului PRM Dumitru Dragomir.

Secretariatul general al Camerei Deputatilor a cerut oferte de la o serie de hoteluri din Bucuresti pentru cazarea noilor deputati, deoarece Hotelul Bucuresti nu mai poate oferi decat 105 camere, numar considerat insuficient, cifra aproximativa a deputatilor din viitorul Parlament care vor avea nevoie de cazare fiind de 220.

Dupa ce a studiat oferte de la mai multe hoteluri, Secretariatul general al Camerei a considerat ca cele mai avantajoase in raport calitate-pret sunt cele de la Crystal Palace.

PRETURI. Cazarea ii va costa pe deputati cate 1.050.000 lei pe zi in regim single, in care este inclus si micul dejun. Alte oferte au apartinut Hotelului Central, 40 de locuri cu 70 de euro pe zi de persoana, Hotelului Majestic, 40 de locuri cu 150 de euro pe zi de persoana, Hotelului Opera, cu 15 locuri a 1,4 milioane de lei fiecare.

Memorandumul pentru aprobarea cazarii a fost semnat de unul dintre colegii de partid ai lui Dragomir, Gelil Eserghep, el fiind chestorul care se ocupa de acest sector. Cazarea la Crystal Palace va fi valabila pentru luna decembrie a acestui an, iar pentru cazarea de anul viitor se va ocupa noua conducere a Camerei.

PRECIZARI. Secretarul general al Biroului Permanent, Tudor Mohora, a declarat ca, desi "cineva" a pomenit in sedinta ca hotelul apartine unui parlamentar, nu s-a dat importanta acestui lucru, prioritara fiind gasirea unei solutii pentru cazarea deputatilor.

In urma insistentelor ziaristilor acreditati la Camera asupra unui conflict de interese in cazul lui Dumitru Dragomir, Mohora a revenit cu informatia ca hotararea Biroului Permanent va fi repusa in discutie in urmatoarea sedinta la cererea presedintelui Camerei, Valer Dorneanu. El a mai precizat ca Dorneanu nu poate anula o hotarare a Biroului Permanent, dar o poate repune in discutie.