Stabilita de cativa ani la Paris, Rona Hartner, actrita care a facut furori cu "Gadjo Dilo" in toata Europa si despre care s-a spus ca ar fi avut o relatie cu fostul presedinte Emil Constantinescu, continua sa-i uimeasca pe francezi cu stilul ei nonconformist.

in curand va lansa un album cu muzica electro-tiganeasca, interpretata in spaniola, franceza, romana si tiganeasca, se pregateste pentru filmarile a doua productii cinematografice si pentru o vacanta la munte care sa-i aminteasca de zapezile din Romania.

Ultima gaselnita a nonconformistei Rona Hartner a fost sa-i obisnuiasca pe francezi (si nu numai) cu muzica tiganeasca; nu cu manele sau muzica de petrecere a cantaretilor cu nume de actori, ci cu acordurile muzicii vechi tiganesti acompaniate de instrumente moderne.

Albumul pe care se pregateste sa-l lanseze se numeste "Rona Hartner Experience avec Boum Ba Clash", iar noul gen se intituleaza tigan-electrofusion. "E o preluare a vechilor melodii tiganesti pe ritmuri moderne. Cant in spaniola, franceza, romana si bineinteles in tiganeste. Voi lansa albumul in ianuarie impreuna cu DJ Click.

Pana atunci imi doresc o minivacanta la munte sa vad si sa simt zapada. Saptamana trecuta am avut 10 concerte in doar patru zile si resimt oboseala. Am cantat pentru Congre-sul de Evanghelizare a Parisului si chiar pentru Cardinalul Parisului." Rona a scris si imnul de crestinizare a Parisului, transmis pe posturile de radio si spune ca se simte o buna crestina.

"Sunt catolica si o buna crestina astfel ca ofertele m-au onorat. Zilele trecute unul din concerte a fost inregistrat pentru postul France 2. Cand voi incheia seria concertelor plec la munte. M-am obisnuit aici, doar ca iernile sunt altfel. in Paris nu exista zapada. imi lipsesc iernile din Romania. Am fost prin august in tara si mi-a venit sa plang. Nu mai fusesem de doi ani.

M-am adaptat aici, dar tot lipseste ceva. Am venit la Paris in urma cu cativa ani dupa un iubit. Relatia nu a rezistat in timp; el s-a casatorit cu altcineva, iar acum suntem foarte buni prieteni.

intre timp eu am primit mai multe oferte de lucru aici si asa am ramas in Franta", marturiseste Rona, care a primit de curand rolul principal intr-un film realizat de Evelyne Dress si tot rolul principal in filmul Kenavo al lui Xavier de Luc. "in prezent joc in Carmen, de Bizet, rolul reginei Helene Arnaud intr-un stil arabo-andaluz cu ritmuri din toate tarile din Orientul Mijlociu.

Filmarile pentru cele doua productii vor incepe anul viitor. in vara asta am tinut si un regim alimentar drastic si am slabit noua kg in 3 luni. Am folosit un regim la moda in Franta si sper sa nu recuperez de Sarbatori. Din pacate, nu cred ca voi ajunge curand in Romania, de care imi e foarte dor", ne-a spus Rona.