Tatal directorului Serviciului de Informatii Externe (SIE), Gheorghe Fulga, a fost legat si batut crunt duminica seara, in propria locuinta, de doua persoane care purtau cagule. Gheorghe Fulga senior, in virsta de 75 de ani, a fost gasit prabusit pe prispa casei sale din satul Sulta, comuna bacauana Agas. El este internat in prezent la spitalul din Comanesti, starea sa de sanatate fiind stabila.

Potrivit IGP, duminica, in jurul orei 19.30, doua persoane necunoscute, care aveau chipul acoperit si purtau manusi, au forta usa de la intrarea in casa lui Gheorghe Fulga senior. Au patruns apoi in locuinta, l-au legat si l-au luat la bataie, cerindu-i bani. “Ma pregateam sa ma culc. Am auzit cum au spart usa si au navalit in casa. M-au lovit si m-au legat de miini.

Apoi au inceput sa cotrobaie prin casa. Mi-au cerut banii, dar le-am spus ca nu stiu unde i-a pus sotia mea!”, ne-a declarat Gheorghe Fulga, de pe patul spitalului. Cei doi indivizi au ravasit toata casa, probabil in cautarea obiectelor de valoare. Dupa ce l-au batut pe barbat, vazind ca n-o scot la capat, au luat la puricat fiecare ungher.

Zacea la pamint in stare de inconstienta

Din cauza bataii si a emotiilor prin care a trecut, Fulga si-a pierdut cunostinta. Nu isi aminteste daca, atunci cind atacatorii au plecat, l-au dezlegat. “Nu imi mai amintesc daca m-am dezlegat eu, s-a rupt sfoara sau m-au dezlegat ei, dar m-am trezit cu minile libere si am iesit in curte”, spune Gheorghe Fulga. A mai avut puterea sa se deplaseze pina la poarta.

O data iesit din casa, a inceput sa tipe, cu ultimele puteri. L-a auzit un nepot, Valentin Fulga, cel care a si chemat Salvarea. “L-am auzit strigind dupa ajutor si am sarit gardul, sa ajung mai repede. L-am gasit pe prispa, cu capul in miini. Era plin de singe si mi-a spus ca l-au atacat doi barbati voinici. Am chemat Salvarea si am anuntat politia”, ne-a declarat Valentin Fulga.

Dubla fractura nazala si rani pe corp

Tatal directorului SIE a fost internat la Spitalul Orasenesc Comanesti, aflindu-se acum in afara oricarui pericol. Gheorghe Fulga este tratat acum pentru o dubla fractura de piramida nazala si mai multe rani. “Bolnavul a venit cu o fractura de piramida nazala, buza inferioara si superioara rupte, o rana superficiala la ureche si la git, urme de legaturi la brate, deasupra pumnului.

Starea lui este stabila si urmeaza sa i se mai faca radiografii pentru a se stabili daca mai are si fracturi sau alte leziuni”, ne-a declarat medicul Constantin Mirza de la Spitalul Orasenesc Comanesti.

Cu ocazia cercetarii la fata locului, politistii au constatat urme de ravasire a bunurilor din locuinta lui Gheorghe Fulga, insa pina in prezent nu s-a putut stabili daca au fost sustrase bunuri sau alte valori, victima fiind internata in spital, iar sotia plecata.

Potrivit propriilor declaratii, Gheorghe Fulga senior era singur in locuinta din satul Sulta, sotia fiind in Bucuresti, in vizita la fiul lor, directorul SIE.

Casa lui Gheorghe Fulga este acum incuiata si tinuta sub supraveghere de rude, trei frati ai victimei locuind in acelasi sat. Potrivit unor surse din SIE, Gheorghe Fulga fiul, seful spionajului romanesc, este ingrijorat de acest incident si va avea o pozitie oficiala zilele urmatoare.

Familie de generali

Gheorghe Fulga, fiul , este seful Serviciul de Informatii Externe (SIE). Tatal sau s-a stabilit in comuna Agas, la Sulta, inca din 1982, cind a iesit la pensie, ca general in rezerva. El a fost sef al Serviciului de Paza si Ordine in cadrul Militiei Brasov.