Presedintele Ion Iliescu a participat ieri, la Cimpina, pentru prima oara in ultimii patru ani, in mod direct si fara vreo urma de jena, la un miting electoral al unei filiale judetene a Uniunii Nationale PSD+PUR. Prin urmare, seful statului nu s-a mai impiedicat, asa cum dadea impresia pina acum, de prevederile Constitutiei care ii cer sa nu se implice in viata unui partid politic.

El s-a razboit mai apoi, la acelasi miting electoral, cu acei dintre contestatarii sai care spun despre el, la fel ca acum 15 ani, ca este un fost activist comunist. Iliescu si-a varsat minia si pe mass-media care, dupa cum afirmat el cu eleganta, “ma tot freaca de 15 ani”, concluzia lui fiind:”Cinii latra, caravana trece.”

Iliescu a mers ieri, alaturi de mai multi candidati ai filialei Prahova a Uniunii Nationale PSD+PUR, la intrevederea electorala cu pensionarii de la Cimpina.

Seful statului s-a afisat, fara nici cea mai mica retinere, pe toata durata vizitei sale electorale din Prahova, umar linga umar, cu mai multi candidati pesedisti, printre care Antonie Iorgovan (senator), Marian Saniuta (ministru de interne), Dan Mircea Popescu (ministrul muncii), Dorina Mihailescu (secretar de stat in guvern) etc.

La cele trei fabrici vizitate in Cimpina, proprietarii acestora s-au intrecut pe ei insisi in a-i face pe plac lui Iliescu: au afisat - de bunavoie sau “rugati” de agitatorii partidului de guvernamint - postere cu prezidentiabilul pesedist Adrian Nastase si altele, mai mici, cu cei mai importanti candidati pentru Senat si Camera Deputatilor ai filialei locale a Uniunii Nationale PSD+PUR (Dan

Mircea Popescu, Marian Saniuta si Dorina Mihailescu). Pe afisele “localilor” pesedisti scria: “Impreuna pentru Prahova”.

La intrarea intr-una dintre fabrici, aceiasi activisti pesedisti au avut grija sa-i aduca aplaudaci presedintelui, dispunind pe aleea principala citiva oameni care aplaudau cu toate ca aveau in miini baloane cu sigla PSD+PUR si pliante cu fotografiile si extrasele din programele electorale ale candidatilor PSD+PUR pentru circumscriptia electorala Prahova.

Dupa ce a stat de vorba cu muncitorii si a primit flori de la cei scosi din productie si aliniati pe alei, incremeniti cu flori in mina, Ion Iliescu a luat-o pe jos prin centrul Cimpinei-blocat pentru circulatia rutiera in beneficiul tihnei vizitei electorale a suitei prezidentialo-pesediste. Mai multi pensionari, aflati in centrul Cimpinei, i-au reprosat lui Ion Iliescu faptul ca au pensii mici.

Prefectul a sarit spunind ca “s-au indexat pensiile”. Replica pensionarilor a venit pe loc: “Minciuni! Asta e doar pe hirtie”. Intr-un dialog paralel, pensionarii i se plingeau presedintelui ca nu se ajung cu banii, iar el ii tot dadea inainte cu renumita “crestere economica din ultimii patru ani” si cu stabilitatea.

Pnsionarii isi varsau durerea: banii nu le ajung nici macar pentru medicamente iar preturile la alimente sint foarte mari. Presedintele era de nezdruncinat: cresterea economica va duce peste niste ani la prosperitate. Intrebarea pensionarilor: Si noi pina atunci ce facem ? a ramas fara un raspuns .