Biroul Electoral Central (BEC) ar putea interzice candidatilor la alegerile din 28 noiembrie sa publice pe site-urile lor de Internet materiale care contin acuzatii cu caracter calomnios la adresa celorlalti candidati.

Judecatorii si reprezentantii partidelor politice din cadrul BEC au discutat ieri o sesizare a Uniunii Nationale PSD+PUR, care semnaleaza ca pe site-ul candidatului Aliantei PNL-PD la Presedintie (www. basescu.

ro) sunt publicate o serie de reproduceri dupa materialele electorale ale ale Uniunii, "pastrand caracteristicile grafice ale originalelor, insa cu modificarea mesajului electoral transmis", materialele avand "un pronuntat continut calomniator si defaimator".

In sesizarea semnata de presedintele executiv al PSD, Octav Cozmanca, Uniunea solicita BEC emiterea unei hotarari prin care "sa fie sanctionata ferm gazduirea unor astfel de materiale in cazul de fata si pe viitor".

Membrii Biroului au avut o discutie de principiu pe aceasta tema, convenind ca site-urile Internet ale candidatilor, partidelor politice si aliantelor ar putea fi incluse in randul mijloacelor de propaganda prin intermediul carora nu se pot difuza materiale cu caracter calomnios.

Potrivit presedintelui BEC, judecatorul Emil Ghergut (foto), o hotarare in acest sens se va lua in cadrul sedintei de astazi.

BEC a respins a respins insa solicitarea Aliantei DA PNL-PD Vrancea prin care se cerea retiparirea buletinelor de vot pentru alegerea Senatului si Camerei Deputatilor in judet. Solicitarea a fost formulata dupa ce presedintele PD Vrancea, Jan Vraciu, a gasit in cutia postala un buletin de vot pentru Senat care nu era anulat, sesizand BEC in acest sens.

"Nu putem sa retiparim buletinele numai pentru ca a aparut acel buletin intr-o cutie postala. Esential este ca buletinul sa nu ajunga in urna, la sectia de votare. Vraciu se poate adresa cu o sesizare Parchetului in legatura cu aceasta problema", a declarat presedintele BEC, Emil Ghergut.