Pana la finele anului, AVAS va decide cum va valorifica creantele preluate de la Rafo si Carom, ne-a declarat presedintele institutiei, Mircea Ursache. "Zilele acestea urmeaza sa se incheie contractele de cesiune de creante in vederea preluarii datoriilor, dupa care vom face o analiza bancara", a precizat seful AVAS.

Guvernul a aprobat saptamana trecuta o ordonanta de urgenta ce prevede transferul catre AVAS a creantelor fiscale detinute de Ministerul Finantelor la finele lunii octombrie 2004 la Rafo si Carom, reprezentand impozite, taxe, contributii si alte venituri fiscale. Potrivit lui Mircea Ursache, valoarea totala a datoriilor Rafo si Carom preluate de AVAS este de circa 15.

000 de miliarde lei, din care aproximativ 8.000 miliarde lei reprezinta creantele Carom. Conform actului normativ, AVAS va prelua si creantele detinute la cele doua societati de Directia Vamilor Iasi. "Nu stiu inca cum vom valorifica creantele preluate.

Putem recurge la executare silita sa vindem creantele sau vom opta pentru o conversie a creantelor in actiuni la valoarea pietei", a precizat Ursache. Intrebat cum ramane cu angajamentul Guvernului fata de FMI referitor la falimentul Rafo, seful AVAS ne-a declarat: "Se poate renegocia angajamentul cu FMI".