Vicepresedintele PNL Mona Musca a declarat ieri, intr-o conferinta de presa sustinuta la Sfantu Gheorghe, ca PD si PNL vor forma grupuri parlamentare separate pentru a obtine mai multe locuri in Comisiile de specialitate din Parlament, insa a confirmat intentia de fuziune intre cele doua partide.

"Astazi, la nivel de conducere, exista o asemenea intentie, exista o unitate de actiune si vederi cu privire la viitorul Guvern. Important este ca, in primul rand, sa ne intelegem, si, la un moment dat, aceasta logodna sa se concretizeze in casatorie", a afirmat Mona Musca, citata de Mediafax.

In privinta posibilitatii atragerii altor parlamentari in randul Aliantei in vederea formarii unui Guvern majoritar, vicepresedintele liberalilor a spus ca nu vor fi facute astfel de demersuri.

"Suntem impotriva emigratiei politice, nu agream astfel de practici, nu avem nevoie de traseisti", a spus Mona Musca, adaugand ca nu vor incerca sa aiba parlamentari din alte partide si aratandu-se convinsa ca nici parlamentarii Aliantei nu se vor duce "in alta parte".

In legatura cu o posibila alianta cu UDMR, ea a spus ca Uniunea nu a spus inca cu cine va merge mai departe, ci doar faptul ca incepe negocierile atat cu PSD, cat si cu Alianta. "Am fi inconsecventi daca nu am accepta o alianta cu UDMR, in conditiile in care in 1996 noi am propus participarea UDMR la guvernare", a spus Mona Musca.

"Nu am avut niciodata alianta cu PRM, iar in ceea ce priveste PUR nu excludem, dar acest partid duce, in prezent, negocieri foarte concrete cu PSD", a mai spus Mona Musca.