Corneliu Vadim Tudor a respins criticile la adresa sa dupa rezultatul mai slab de la alegerile din 28 noiembrie.

El a spus la plenara extraordinara a PRM ca nici n-ar fi vrut sa candideze la presedintie, pe motiv ca stia ca alegerile vor fi fraudate si ca in cele din urma a intrat in cursa pentru binele partidului.

Intr-un discurs destul de taios, Vadim Tudor a spus ca intelege nemultumirea celor care n-au mai ajuns pe listele parlamentare sau, desi au ajuns, n-au intrat in noul Parlament.

El i-a numit pe aceia care l-au criticat "protestatari de profesie" si a adaugat ca atat timp cat le-a putut oferi functii de raspundere, acestia au tacut.

In culisele reuniunii s-a vorbit despre un puci pus la cale de mai multi nemultumiti, in frunte cu Gheorghe Funar, puci care n-a reusit.

De altfel, fostul primar al Clujului, devenit intre timp senator, a aparut la conferinta de presa alaturi de liderul partidului pentru a risipi banuielile.

Insusi Vadim Tudor a tinut sa infirme zvonurile pe teme puciului.

Si totusi, Vadim s-a aratat nemultumit de reprosurile primite.

El a spus ca atunci cand a indulcit tonul discursurilor sale considerate extremiste, i s-a reprosat ca in acest fel va pierde voturi, ceea ce de altfel s-a si intamplat.

El a pus piciorul in prag si le-a amintit contestatarilor ca el a creat partidul si ca miscarea ar dispare fara el.

"Cei nemultumiti sunt liberi sa plece" au fost cuvintele liderului PRM.

Apoi Vadim a trecut la contraatac si i-a criticat dur pe reprezentantii partidului la sectiile de votare care au semnat cele peste 4.000 de procese verbale, consfintind in acest fel anularea a aproape un milion si jumatate de voturi, despre care liderul PRM sustine ca majoritatea ar fi fost pentru el si partidul sau.

In cele din urma, reuniunea s-a incheiat cu aprobarea unei cereri catre Partidul Popular European de a primi in randurile sale PRM-ul lui Vadim Tudor, in absenta PNTCD din Parlament, o miscare menita sa dea legitimitate internationala unui partid care n-a putut accede la guvernare tocmai din cauza imaginii sale in capitalele europene.