Solicitantii de credite de consum de la Banca Comerciala Romana (BCR) pot obtine preaprobarea imprumutului, telefonic, dupa ce banca a extins programul de furnizare de informatii prin telefon, Info BCR, a declarat directorul Directiei de comunicare a institutiei, Cornel Cojocaru.

Serviciul de preaprobare este disponibil, pentru inceput, in opt sucursale BCR din Bucuresti si urmeaza sa fie extins, anul viitor, la toate cele 312 unitati teritoriale ale bancii.

Info BCR a fost introdus, in luna iunie, pentru a oferi informatii despre creditele si cardurile destinate persoanelor fizice, dobanzile la depozite si certificate de depozit, reteaua de unitati si ATM, cursul valutar practicat de casele de schimb ale BCR.

Credite de 5.000 euro

Valoarea maxima a creditelor este de 5.000 de euro sau echivalentul in lei sau dolari, iar termenul de rambursare este de cel mult cinci ani. Pentru imprumuturile simple, cu o valoare de pana la 500 de euro, preaprobarea poate fi obtinuta in aceeasi zi, iar pentru finantarile mai ridicate, analiza dureaza pana la sapte zile. Centrul Info BCR poate fi apelat din reteaua RomTelecom la numarul 0801.

0801.227 si din reteaua Connex la numarul 0801.227.

BCR va cumpara aur de la populatie si firme

BCR a inceput, de ieri, sa cumpere aur, de la populatie si firme, sub forma de monede fara valoare numismatica sau fragmente de astfel de monede, medalii comemorative specificate in cataloage, lingouri si bare, bijuterii si obiecte de minimum 14 carate, placute dentare.

Pentru inceput, cei care doresc sa vanda aur se pot adresa la Sucursala BCR Lipscani din Bucuresti, urmand ca, in viitor, acest serviciu se fie extins si la alte unitati ale bancii din Bucuresti si din tara.

"Clientul, persoana fizica sau juridica, se prezinta la ghiseul de metale pretioase de la Sucursala BCR Lipscani cu obiectele din aur pe care doreste sa le tranzactioneze, iar angajatul bancii efectueaza analiza pentru stabilirea obiectelor ce pot fi achizitionate. Obiectele se achizitioneaza pe loc, cu eliberarea numerarului in lei.

In cazul in care clientul nu este de acord cu tranzactia, obiectele sunt restituite pe loc acestuia", se arata intr-un comunicat al bancii.

BCR va afisa zilnic, pe langa cursul valutar de la casele de schimb, si cursul de cumparare pentru aurul de 24 carate.

In situatia in care clientul vinde aur inferior celui de 24 de carate, suma in lei ce se elibereaza va fi corespunzatoare numarului de carate respectiv. BCR nu cumpara aur cu mai putin de 14 carate si nici alte metale sau pietre pretioase.

BCR este singura banca comerciala din Romania care ofera acest gen de servicii populatiei si agentilor economici.