Adriean Videanu - ministru de stat pentru coordonarea activităţilor economice

Are 42 de ani, este căsătorit şi are doi copii. Este de profesie inginer şi a intrat in politică in 1990, ca membru FSN. In prezent este vicepreşedinte PD.

In legislatura 2000-2004, a renunţat la mandat in favoarea afacerilor.

Deţine două apartamente, o maşină, 770.000 de euro in cont, dar are obligaţii de achitat (“imprumut personal”) de 600.000 de euro.

Potrivit ultimei estimări a revistei Capital, din noiembrie 2004, averea lui Videanu se ridică la aproximativ 30 de milioane de dolari.

Bela Marko - ministru de stat pentru coordonarea activităţilor in domeniul culturii, educaţiei şi integrării europene

Are 53 de ani, este căsătorit şi are trei copii. A absolvit Facultatea de Filologie a Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca. Activitatea politică şi-a inceput-o in 1989, fiind membru fondator şi vicepreşedinte al UDMR Mureş. Din 1993, Marko Bela este preşedinte al UDMR.

Ca avere, a declarat un teren agricol, in suprafaţă de 5,5 hectare, dobandit in 1992, un apartament din 1997 şi o casă de locuit din 2001, a căror valoare de impozitare, insumată, este de aproximativ 1,1 miliarde de lei.

Marko mai deţine un Renault Clio din 2001, un depozit de 21.000 de euro şi un cont curent de 4.000 de euro.

George Copos - ministru de stat pentru coordonarea activităţilor privind mediul de afaceri şi IMM

George Copos are 51 de ani, este căsătorit şi are un copil. Este de profesie jurist şi economist, om de afaceri şi patron al Clubului de fotbal Rapid Bucureşti. George Copos s-a inscris in Partidul Umanist in octombrie 2004.

In declaraţia de avere publicată pe site-ul Senatului, Copos a menţionat, la rubrica "asociat sau acţionar la societăţi comerciale", opt societăţi - S.C. ANA Group S.R.L., S.C. ANA Industrial Investments S.R.L., S.C. ANA Hotels S.A., S.C. ANA Electronic S.R.L, S.C. ANA Pan S.A., S.C. ANA Teleferic S.A., S.C. ANA Trans International S.A.

, Switel Corporation.

In Top 300 realizat de revista Capital, Copos ocupă locul 14 cu o avere estimată la 170-180 milioane de dolari.

Monica Macovei - ministrul Justiţiei

Monica Macovei are 45 de ani şi este preşedinta Asociaţiei pentru Apărarea Drepturilor Omului-Comitetul Helsinki. Este avocat al cetăţenilor romani in faţa Curţii Europene a Drepturilor Omului de la Strasbourg. De asemenea, este expert in cadrul Consiliului Europei.

Nagy Szolt - ministrul Comunicaţiilor şi Tehnologiei Informaţiilor

Nagy Szolt s-a născut la 21 iunie 1971, la Tirgu Mureş. Este căsătorit şi are doi copii. A absolvit Universitatea Tehnică din Cluj Napoca, Facultatea Automatică şi Calculatoare, ca Inginer diplomat profilul Ştiinţa Sistemelor şi a Calculatoarelor, specializarea Automatică şi Informatică Industrială.

Este membru UDMR din 1990. In perioada 2003-2004, a fost conducătorul programului de colaborare dintre UDMR şi Ministerul Informaticii şi Comunicaţiei din Ungaria privind societatea informaţională.

Iuliu Winkler - ministru delegat pentru Comerţ

Iuliu Winkler are 40 de ani, este căsătorit şi are un copil.

Este absolvent al Facultăţii de Ştiinţe (profil economic, specializarea finanţe şi asigurări) a Universităţii Petroşani, al Facultăţii de Electrotehnică (specializarea electronică şi telecomunicaţii) - Institutul Politehnic "Traian Vuia", Timişoara. Vinkler este membru al UDMR din 1991 şi a fost deputat.

Codruţ Şereş - ministrul Economiei şi Comerţului

Are 35 de ani, este absolvent al Academiei Tehnice Militare şi al unui Program MBA Romano-Canadian. Pană să fie ales in Parlament, Şereş a fost director comercial la S.C. CRC Electric S.R.L., anterior deţinand, printre altele, funcţia de director dezvoltare afaceri şi strategii la Grupul GRIVCO.

Codruţ Şereş este membru al Partidului Umanist din anul 2001.

La capitolul avere, el declară un teren intravilan, o casă de locuit şi cotă de 25 % părţi sociale din firma CRC Electric SRL. De asemenea, este director al SC Icus Consult.

Sorin Vicol - ministru delegat pentru coordonarea autorităţilor de control

Sorin Vicol are 34 de ani, este căsătorit şi are un copil. Vicol este de profesie jurist, absolvent al Academiei de Poliţie - profilul Ştiinţe juridice, specialitatea Drept-cursuri de zi şi a unor cursuri postuniversitare la Universitatea Bucureşti-Facultatea de Drept, specializarea Ştiinţe penale. Este membru al Partidului Umanist.

Laszlo Borbely - ministru delegat pentru Lucrări Publice şi Amenajarea Teritoriului

Laszlo Borbely are 50 de ani, este căsătorit şi are o fiică. A absolvit Facultatea de Ştiinţe Economice din cadrul Universităţii Timişoara, in anul 1977. Intre 1979 şi 1984 a fost economist. Este membru UDMR din 1990. In perioada 1996 - 2000 a fost secretar de stat in MLPAT. Este parlamentar din 1991, cu excepţia legislaturii 1996-2000.

Mircea Cinteză - ministrul Sănătăţii

Mircea Cinteză are 54 de ani, este căsătorit şi are trei copii. Este absolvent al Facultăţii de medicină generala IMF Bucurşti, Diplomă de merit - şef de promoţie. Este cadru universitar la UMF Carol Davila Bucureşti.

Este preşedintele Colegiului Medicilor din Romania şi preşedinte interimar al PNL sector 2 Bucureşti.

El are trei terenuri, trei apartamente, două autoturisme şi este acţionar la trei firme: Magister Consult (30%), Magister Academica (30%) şi Romnet Medical Advertising.

Gheorghe Dobre - ministrul Transporturilor, Construcţiilor şi Turismului

Are 56 de ani, este căsătorit şi are doi copii. Este de profesie inginer, absolvent al Institutului Politehnic Bucureşti, Facultatea de Transporturi.

A lucrat la Direcţia de Inspecţie şi Control General din cadrul Primăriei Municipiului Bucureşti din 2001, a fost secretar General al Ministerului Transporturilor- 1998 - 2000, Director General - Direcţia Generală Management, strategie şi Integrare Europeană din cadrul Ministerului Transporturilor- 1997 - 1998. Este membru al PD din 2001.

Gheorghe Flutur - ministrul Agriculturii

Gheorghe Flutur are 44 de ani, este căsătorit şi are doi copii. Este absolvent al Facultăţii de Silvicultură şi Exploatări Forestiere Braşov şi doctorand in economie forestieră.

A fost director al Direcţiei Silvice Suceava, 1997 - 2000, şef ocol silvic, Direcţia Silvică Suceava, 1991 - 1997 şi inginer silvic, Direcţiile Silvice Botoşani şi Suceava. Este vicepreşedinte al PNL şi senator de Suceava, la a doua legislatură.

El declară ca avere un teren agricol in suprafaţă de 1,2 hectare, dobandit in 1992, precum şi un teren intravilan, din 1999, in suprafaţă de 0,46 de hectare.

Flutur mai are două case de locuit, una din 1992, una din 1999, a căror valoare de impozitare este de aproape două miliarde de lei. El mai are un autoturism Volkswagen Pasat din 1993 şi un Audi din 2002.

Mircea Miclea - ministrul Educaţiei şi Cercetării

Are 41 de ani şi este absolvent al Facultăţii de Filosofie si Psihologie şi doctor in Psihologie, Universitatea Babeş-Bolyai, Cluj Napoca. Este şef al Departamentului UNESCO pentru Administrarea şi Managementul Invăţămintului Superior şi preşedinte al Asociaţiei Romane de Stiinţe Cognitive. Este membru al PD.

Mona Muscă - ministrul Culturii şi Cultelor

Mona Muscă are 55 de ani, este căsătorită şi are un copil. Este absolventă a Facultăţii de Filologie, Universitatea din Timişoara. A fost cercetător ştiinţific, Institutul de Lingvistică „Iorgu Iordan” al Academiei Romane, asistent universitar, Universitatea din Timişoara.

Mona Muscă este vicepreşedinte al PNL, membru al Consiliului Naţional de Coordonare al Alianţei D.A., deputat la a treia legislatură.

In declaraţia ei de avere figurează cinci terenuri - intre care unul agricol de 16 hectare şi trei hectare de pădure - precum şi un apartament, o cotă de o treime dintr-o casă de vacanţă, un autoturism şi 15.000 de euro in cont.

Bogdan Olteanu - ministru delegat pentru Relaţia cu Parlamentul

Are 33 de ani, este căsătorit şi are un copil. Este absolvent al Universităţii Politehnice Bucureşti, licenţiat in Drept al Universităţii Bucureşti, MBA financiar bancar, in prezent doctorand in filosofie la Universitatea Babeş-Bolyay.

Este avocat, membru al Baroului Bucureşti, a fost consilier al ministrului Industriei şi Comerţului intre 1996-1997. Este preşedinte al Curţii de Onoare şi Arbitraj a PNL, co-preşedinte al Comisiei Naţionale de Arbitraj a Alianţei D.A.

El declară un apartament, o casă de locuit (in construcţie) şi o casă de vacanţă. Este acţionar sau asociat la Cabinetul de avocatură Bogdan Olteanu, Cristina Consulting SRL, Gorghiu&Asociaţii, Banca Comercială Ion Ţiriac.

Maria Cristina Pirvulescu - ministrul Integării Europene

Maria Cristina Pirvulescu are 29 de ani şi este căsătorită. Este absolventă a Facultăţii de Management Turistic şi Comercial din cadrul Universităţii Creştine Dimitrie Cantemir.

A fost director executiv - Direcţia Managementul Creditelor Externe din cadrul Primăriei Municipiului Bucureşti - 2003 - 2004, şef serviciu Managementul Creditelor Externe din cadrul Primăriei Municipiului Bucureşti 2002 - 2003. Este membru PD din 1999.

Sulfina Barbu - ministrul Mediului şi Gospodăririi Apelor

Are 37 de ani, este căsătorită şi are un copil. A absolvit Facultatea de Geologie şi Geofizică - Universitatea Bucureşti, este director executiv adjunct, Primaria Muncipiului Bucureşti - Direcţia de Protecţia Mediului şi Educaţie Ecocivică, Director Comercial la INDUSTRIAL CONSTRUCT S.A.

Este preşedinte al Organizaţiei de Femei a PD sector 3, Bucureşti şi vicepreşedinte al Organizaţiei Naţionale de Femei a PD.

Gheorghe Barbu - ministrul Muncii, Solidarităţii Sociale şi Familiei

Gheorghe Barbu are 53 de ani, este căsătorit şi are doi copii. Este absolvent al Institutului Politehnic Bucureşti, Facultatea de Metalurgie. Este deputat din 2000, a fost secretar de stat in Ministerul Apărării Naţionale in august-decembrie 2000, preşedinte al Consiliului Judeţean Hunedoara - 1996 - 2000.

Este vicepreşedinte al BPN al PD, membru al CNC Alianţa D.A.

El are trei terenuri agricole, unul forestier, două intravilane, două apartamente, o casă de locuit şi cotă dintr-o alta, precum şi o Dacie. Are 353 milioane lei in cont, certificate de trezorerie de 150 milioane lei, 14.000 euro.

Ionuţ Popescu - ministrul Finanţelor Publice

Ionuţ Popescu are 40 de ani, este căsătorit şi are un copil. In perioada 1992-1995 a lucrat la revista Capital, unde a ocupat postul de redactor- şef in 1996-1999. De asemenea, din 1993 a fost colaborator la BBC, TVR şi revista Banii Noştri.

A fost purtător de cuvint al Guvernului in anul 2000. Trei ani mai tirziu a devenit membru PNL şi consilier al preşedintelui partidului. Din octombrie 2004 este purtător de cuvint al Alianţei D.A.

El are, potrivit declaraţiei de avere depusă la Senat, un teren intravilan, din 2003, in suprafaţă de 872 de metri pătraţi, patru apartamente dobandite intre anii 1998-2002, care au o valoare de impozitare totală de peste 2,2 miliarde de lei, precum şi un autoturism Daewoo, fabricat in 1997.

Ionuţ Popescu are trei credite in valoare de 15.000 de dolari, 45.000 de dolari şi 120.000 de euro. Mai este acţionar la numeroase societăţi listate la Bursa de valori şi la Rasdaq şi are in construcţie o casă in valoare de 120.000 de euro.

Mihai Răzvan Ungureanu - ministrul Afacerilor Externe

Mihai Răzvan Ungureanu are 36 de ani şi este căsătorit. A fost emisar regional al Pactului de Stabilitate pentru Europa de Sud-Est in perioada 2001-2003, coordonator adjunct al SECI la Viena (2003), secretar de stat in MAE in 1998-2001. A urmat cursuri de pregătire profesională in Germania, Israel, Marea Britanie, Statele Unite.

Teodor Athanasiu - ministrul Apărării Naţionale

Are 42 de ani, este căsătorit şi are un copil. Este de profesie inginer şi a lucrat in industria de apărare, fiind, in perioada 1997-2001, director al UM Cugir.

Athanasiu este co-autor la “Strategia de restructurare a industriei de apărare din Romania”, elaborată de Ministerul Industriei in anul 2000.

Din 1993 este preşedinte al Filialei PNL Alba, iar in 2001-2002 a fost membru al Biroului Permanent Central al PNL. Din 1996 este consilier judeţean la Alba, iar in iunie 2004 a fost ales preşedinte al Consiliului Judeţean.

Vasile Blaga - ministrul Administraţiei şi Internelor

Vasile Blaga are 48 de ani, este căsătorit şi are doi copii. A obţinut un mandat de senator la alegerile din 28 noiembrie. In 1996-2000 a fost senator de Bihor, prefect de Bihor in 1991-1993, deputat in 1990-1991.

Este membru fondator al PD, secretar general al PD in 1997-2001, vicepreşedinte al PD şi preşedinte al organizaţiei Bucureşti (2001-2004), membru in CNC al D.A.

El are un teren intravilan in suprafaţă de 378 de metri pătraţi, dobandit in 1996 şi un apartament dobandit in anul 2001, a cărui valoare de impozitare este de aproape 520 de milioane de lei, precum şi o casă, din 1995, cu o valoare de impozitare de 1,7 miliarde de lei.

Blaga are trei maşini - un BMW, un Freelander şi un Citroen. Potrivit declaraţiei sale de avere, el are un cont curent de 26.000 de dolari şi 27.000 de euro, precum şi un depozit colateral de 20.000 de dolari.

Blaga mai deţine creanţe in valoare de 50.000 de euro. El are 44,5% din acţiunile SC Multimod SA, 1,7% din acţiunile SC Petrolsub SA, precum şi 80.000 de acţiuni la BRD.

Mai este acţionar la SIF Banat-Crişana, Banca Transilvania, Banca Romextera şi Romania Combi SA. In declaraţia sa de interese se menţionează faptul că este membru in CA al Fundaţiei "Ioan Aurel Stoica".

Cristian David - ministru delegat pentru controlul implementării programelor cu finanţare internaţională

Are 37 de ani şi este divorţat. De profesie economist, a fost lector-asociat la ASE (2000-2004), director la Team International Consult (1998-2004). Este doctorand ASE in ştiinţe economice, absolvit Facultatea de Statistică, Cibernetică şi Informatică Economică. A absolvit Colegiul Naţional de Apărare in 2004.

In 2004 a devenit preşedinte al Comisiei de Afaceri Externe a PNL, după ce, din 1997, a fost director al Departamentului Relaţii Externe.

El are un autoturism de teren, 120.000 de euro in cont, creanţe de 37.000 de euro, 50% din părţile sociale la Team International Consult (in valoare de 100.000 euro).

Mihai Voicu - ministru pentru coordonarea Secretariatului General al Guvernului

Mihai Voicu are 36 de ani şi este necăsătorit. A ocupat funcţii de conducere la firmele Unipaper Traders (1995-2000) şi Zebra Industries Corporation (1993-1995). A absolvit Institutul de Construcţii Bucureşti - Facultatea de Construcţii Civile, Industriale şi Agricole, cu specializarea inginer Construcţii Civile.

A fost secretar general al PNL (2001-2004).

El are o casă de locuit, 21.000 de euro in cont şi este asociat la firma Gant&Sterling Consulting.