Sapte jurnalisti din Radioul public au intocmit un memoriu privind cenzura si managementul defectuos, document pe care il vor inainta Comisiilor mass-media din Parlament, cerind declansarea unei anchete la SRR. „Vom semnala cazurile de cenzura la care am fost supusi, deciziile editoriale aberante si politizate si deturnarea de fonduri publice“, ne-a declarat Bogdan Radulescu, analist la Radio.

Jurnalistii mai sint nemultumiti si de faptul ca s-a renuntat la 5 sectii ale Radioului International, de cumulul de functii ale unor persoane din Radio Cultural si de desfiintarea Bibliotecii SRR, pentru a se face, in acelasi loc, un restaurant. Toate datele vor fi facute publice miine, intr-o conferinta de presa a ziaristilor din Radio, care nu mai accepta o conducere obedienta fata de PSD.

Actiunea lor va fi sprijinita de mai multe ONG-uri ce militeaza pentru libertatea presei. „Definim cenzura ca fiind toata gama de tehnici folosita de «locotenentii» lui Dragos Seuleanu, presedintele SRR, prin care sint obstructionate si chiar eliminate toate discursurile critice ale Opozitiei la adresa PSD“, acuza jurnalistii.

Claudiu Tirziu, Cristina Hurdubaia