Patru explozii ale unor masini capcana au lovit miercuri Bagdadul. Printre tintele atacurilor se numara ambasada Australiei, un cartier general al politiei si o banca unde se depun salariile politistilor irakieni. Relatarile privind numarul victimelor sunt contradictorii, dar pare sigur ca au fost ucisi cel putin 13 persoane.

Intre timp au izbucnit noi lupte intre insurgenti si fortele americane in orasul Ramadi, aproape de Fallujah.

Primul din seria atacurilor a lovit in orele aglomeratiei de dimineata.

A inceput ca un atac sinucigas, dar a urmat o abatere de la tactica obisnuita.

Camionul incarcat cu explozibil a fost condus pana la bariera de beton din jurul ambasadei australiene, dupa care soferul a fugit cu o masina care il astepta in apropiere.

Explozia a ucis doua persoane si s-au inregistrat patru raniti, dintre care doi soldati australieni.

O jumatate de ora mai tarziu, in cel mai sangeros atac de miercuri, o masina capcana era detonata langa un sediu al politiei in estul Bagdadului.

Relatarile privind numarul mortilor si ranitilor variaza.

Printre tintele atacurilor se numara ambasada Australiei, un cartier general al politiei si o banca unde se depun salariile politistilor irakieni

Potrivit militarilor americani, citati de agentia Reuters, numarul victimelor s-ar ridica la 18 morti si 21 de raniti.

Ulterior, un atac cu mortiere langa o baza militara, detonarea unei masini capcana langa aeroportul international al Bagdadului, si o alta explozie langa o banca unde ofiterii de politie isi incaseaza salariile, s-au soldat cu moartea altor cinci persoane.

Corespondentii de presa transmit ca odata cu apropierea alegerilor, insurgentii ataca tot mai des fortele de securitate irakiene, care ar trebui sa asigure protectia centrelor de votare.

Trei dintre atacurile cu masini capcana de miercuri au fost revendicate de gruparea condusa de Abu Musab al-Zarqawi.