Steaua a cistigat o prima batalie din razboiul cu Liga Profesionista de Fotbal. Tribunalul Bucuresti a dat, pe 27 ianuarie, o sentinta judecatoreasca favorabila gruparii din Ghencea, in procesul intentat Ligii in privinta drepturilor de televizare si de publicitate pentru sezonul 2003-2004.

LPF a fost obligata sa achite Stelei o restanta de 233.085 de dolari si cheltuieli de judecata de 107.500.000 de lei. Instanta a stabilit faptul ca drepturile de televiziune si publicitate au apartinut si apartin clubului, nu Ligii Profesioniste de Fotbal.

Aceasta prima sentinta favorabila clubului din Ghencea reprezinta semnalul ca si in cel de-al doilea proces intentat Ligii de trio-ul Steaua-Dinamo-Rapid, aflat inca pe rol, ar putea avea cistig de cauza granzii din Capitala.

Drepturile de televiziune pe sezonul in curs au fost vindute de LPF catre Telesport, iar intre Mitica Dragomir si conducatorii marilor cluburi a izbucnit un imens scandal. Urmatorul termen in acest proces este pe 10 februarie.

Becali: “Fara intermediari”

Gigi Becali, patronul echipei Steaua, e convins ca va obtine o sentinta favorabila si in procesul prin care a solicitat sa negocieze fara intermediari drepturile de televiziune.

“Stiu ca si Mitica Dragomir are de luat bani de la Sirbu (n.r. - Adrian Sirbu), dar daca nu e in stare sa-i scoata, sa ne lase pe noi. Numai Steaua n-a luat bani pe acel sezon.

Celelalte echipe mai au de primit doar sume mici. Sint sigur ca vom cistiga si celalalt proces. Eu nu ma lupt pentru o suta de mii de dolari in plus, ci pentru principii. Nu vreau sa mai existe intermediari. Cluburile trebuie sa negocieze direct vinzarea drepturilor de televiziune. Mitica dezinformeaza tot timpul”, ne-a declarat Gigi Becali.

Dragomir: “Urmatorul proces va dura sase ani”

“Sintem foarte fericiti ca Steaua a cistigat acest proces. Am urgentat si noi sentinta, ca sa recuperam datoriile de la Sirbu. Am fortat si noi, fiindca era si interesul nostru. Nici un club n-a luat banii pentru sezonul 2003-2004. Nicolae Badea (n.r. - presedintele de la Dinamo) minte daca spune ca a luat acei bani. Ii e frica de Sirbu.

Nu stiti ca are actiuni la PRO TV? Celalalt proces? Ala va dura vreo sase ani. Becali a luat in avans banii de la Telesport pentru meciurile din retur. A primit banii in avans, ce mai vrea? Cu Telesport se poate rezilia contractul doar peste trei ani, daca postul nu plateste la timp”, a reactionat “Corleone”.

“Asta crede Mitica, dar n-o sa dureze sase ani. Poate o sa mergem vreo 17 ani prin tribunale. Poate nici nu mai traim pina atunci. Banii pentru retur i-am luat pentru ca n-am impiedicat pe nimeni sa filmeze. De ce sa nu-i iau? E vorba de munca noastra”, a incheiat Becali.