Dupa intrarea in vigoare a Legii 212/2001 privind asigurarile private de sanatate, Medicover si Aviva au lansat ieri prima oferta de asigurare pentru persoane fizice si companii.

Vero este asigurarea de sanatate in sistem privat prin care bucurestenii vor putea beneficia de servicii medicale ambulatorii si de spitalizare in caz de accident sau imbolnavire. „Asigurarea privata completeaza asigurarea publica si in acelasi timp il degreveaza de o parte din cheltuieli.

Asigurarea privata mai ofera personalului medical oportunitatea schimbarii“, a declarat Mariana Otelea, director de dezvoltare la Medicover. Astfel, asiguratul Vero beneficiaza de consultatii, diagnosticare si tratament ambulatoriu in centrele Medicover, iar in cazul spitalizarii – de tratament de calitate certificat in Spitalul Clinic de Urgente „Sf.

Pantelimon“, Spitalul Elias, Spitalul Central de Copii „Gr. Alexandrescu“ sau Spitalul de Obstetrica - Ginecologie Polizu. Tariful unui pachet, individual sau de grup, se stabileste in functie de virsta, sex si probleme de sanatate. De exemplu, o femeie cu virsta de 35 de ani va plati pentru un pachet redus de servicii 17 de euro/luna.

Daca vrea acces largit la serviciile medicale, poate plati pina la 50-60 de euro/luna.