- 2005 este anul Cocosului. Ce ne asteapta?

- Anul Cocosului de Lemn favorizeaza oamenii harnici. E anul celor darji, demni si hotarati, care muncesc cu consecventa si seriozitate din zori (de la cantatul cocosului) si pana in noapte. Cocosul ne vrea sociabili, comunicativi, cinstiti si sinceri.

Din punct de vedere social si politic, lucrurile se vor complica, pentru ca vibratia astrala a unui astfel de an agita spiritele, provoaca la dispute mai mult sau mai putin fundamentate intre muncitori si patronate, lideri de partid si adepti, lideri de partide intre ei sau dispute intre companiile concurente.

Fenomenele astro-meteorologice tin de imprevizibil, evenimente iesite din comun precum temperaturi ce oscileaza de la o extrema la alta intr-un interval de timp foarte scurt, intrepatrunderea anotimpurilor s.a. In anul Cocosului de lemn va creste numarul incendiilor.

- La nivelul fiecarei zodii cum stau lucrurile?

- Berbecul (Dragonul) va fi fericit. Evenimente pozitive ii pot schimba viata. Sunt posibile o avansare, o afacere profitabila, o casatorie sau un copil pentru cei singuri. Recupereaza timpul pierdut si traiesc viata la maximum. Taurul (Sarpele) va fi rasplatit pentru seriozitate si munca depusa in anii anteriori. Viata de cuplu va reveni la normalitate. Unii vor schimba locul de munca.

Pentru Gemeni (Calul), anul Cocosului va aduce schimbari in viata sentimentala si in cariera. Ele vor fi pozitive in masura in care vor lupta si nu isi vor pierde rabdarea. Racul (Oaia) va cheltui in 2005 mai mult decat va agonisi. Va trebui sa fie insa diplomat, daca tine la linistea casei. Leul (Maimuta) va avea un an de exceptie in plan sentimental.

Va fi admirat si va primi recunoastere sociala. Va fi sustinut de persoane influente. Pentru Fecioara (Cocosul) va fi un an deosebit de bun financiar si sentimental. Va rezolva probleme vechi din anii anteriori si va sclipi de inteligenta. Balanta (Cainele) va avea un an mediu. Sanatatea nu va fi impecabila, dar va primi ajutor de la cine se asteapta cel mai putin.

Pentru Balanta este un an de soarta. Daca are o relatie proasta, aceasta se poate rupe, ca in final sa apara adevaratul sortit, dupa cum, daca are o relatie buna, se va casatori. Scorpionul (Porcul) va cunoaste succesul daca da dovada de tenacitate, profesionalism si toleranta. Relatiile matrimoniale vor fi calme si calde. Sagetatorul (Sobolanul) va trai viata la extreme.

Castigurile pot fi spectaculoase, dar riscante. Trebuie sa-si aleaga parteneri pe care sa se poata baza. Capricornul (Bivolul) va fi mult mai linistit decat in anul Maimutei. Lucrurile incep sa se aseze din punct de vedere profesional si financiar. Va trebui sa-si faca ordine in acte, fiindca e anul justitiei. Varsatorul (Tigrul) nu se va plange de nimic in Anul Cocosului.

Protectia astrala e deosebita si ii va aduce prieteni deosebiti, loiali, adevarati. Pestii (Iepurii) vor avea noroc de bani, dar intr-un cadru profesional destul de agitat. Daca sunt singuri, pot cunoaste o persoana fascinanta.

- Care este diferenta intre zodiacul chinezesc si cel european? De multe ori exista contradictii...

- In cei 4 ani traiti in Thailanda, unde am studiat in special astrologia karmica, am aprofundat si aceste diferente. Ce pot sa va spun este ca doar o parte din zodiacul chinezesc raspunde cerintelor si tipului de spiritualitate europeana. Europenii vin pe un nivel spiritual superior budistilor, mahomedanilor si chiar ritului mozaic. Si de aici diferentele.

Multi cred numai in zodiacul chinezesc, inclusiv la noi. Nu se regasesc in cel european, desi cel chinezesc este ultrageneral. Diferente concrete, apar, de exemplu la persoanele nascute pe extreme - decembrie, ianuarie. O persoana nascuta la sfarsitul lunii decembrie poate sa nu aiba nimic din caracteristicile zodiacale ale anului respectiv, fiindca pe extreme scade vibratia.

- Deci, noi cu care ne identificam cel mai bine?

- Cu cel european.

- Cel arab prin ce se caracterizeaza?

E un zodiac eminamente androgin. Fiecare zodie e reprezentata de o arma de lupta. Dar modalitatea de calcul e dificila, pentru ca fiecare trebuie sa fie sincer si sa recunoasca pozitia social-ierarhica pe care se afla. Sunt 12 trepte de ierarhizare, de la omul de jos si pana la partea de sus, cea a elitelor, unde vin eruditii, savantii cei mai fini.

Or, eu, cand ii intreb pe cei care vin la mine unde se afla pe aceasta scara, fie nu recunosc pozitia exacta pe care o au, fie se plaseaza cu o treapta mai sus. Apare, deci, orgoliul, iarasi de tip european. Zodiacul european este cel egiptean vechi, de fapt. Acum 6.000 de ani, s-au descoperit primele analize in Sumer, actualul Irak, care, culmea, astazi are alt sistem de analiza.

Eu mai lucrez mult cu partea de numerologie, care face legatura intre astrologie si matematica. Pitagora este cel care a descoperit ca, dincolo de existenta unui simplu numar, mai este intotdeauna ceva. Este un sistem foarte putin cunoscut la noi.

Clarifica lucrurile la semnele duble in special, cum sunt gemenii, sagetatorii, fecioarele sau pestii, unde intri intr-o zona de ceata la un moment dat si nu stii pe ce parte sa mergi. Aici intervine analiza numerologica, foarte evoluata in Rusia si SUA, unde Bursa, de exemplu, are un departament de numerologie si unul de astrologie. Acolo nu se fac niciodata plasamente aiurea.

Si la noi incep sa prinda aceste practici, inclusiv in randul brokerilor si in companiile multinationale, pentru selectia de personal.

- Si la nasterea copiilor...

- Intr-adevar, a devenit si la noi o moda ca, dupa ce trec pe la ecograf, parintii sa calculeze perioada cea mai buna in care sa apara copilul, recurgandu-se astfel la cezariana. Multi sunt impotriva acestei practici.

Dar e bine sa semnalez faptul ca soarta copilului va fi aceeasi! Soarta este o chestiune fixata: ce ti-e scris, in frunte ti-e pus! Ce poate modifica astrologul este partea de destin: cum iti asterni, asa dormi. Soarta nu-i acelasi lucru cu destinul. Soarta e fixa, tine de relatia nou-nascutului cu divinitatea. Exista ani de soarta in care astrologul nici nu are voie sa intervina.

Din 9 in 9 ani este un astfel de an care, in astrologie, coincide cu soarta, iar in numerologie cu bilantul unui ciclu evolutiv. Destinul tine de dualitate, de albul si negrul din noi, de ying si yang, de ceea ce e bine sa faci si ce nu. Aici, astrologul poate indica partea pozitiva pe care e bine sa mearga nativul. Dar optiunea e intotdeauna la el si tine de liberul arbitru.

O parte din evolutia noastra viitoare poate fi modificata cu ajutorul astrologiei karmice, care face legatura intre trecut si prezent si deschide perspective spre viitor. Cu ajutorul acesteia, putem constientiza tot ceea ce ni se intampla, traind in morala crestina, realizand ca e bine sa te implici mai mult social sau de ce e bine sa renunti la o relatie care nu-ti aduce nimic bun si frumos.

- Imi dati cateva exemple de succese notorii in astrologia previzionala?

- Cea mai veche previziune astrologica este datata cu 2.300 de ani i.H. Ea prevestea moartea regelui caldeean Akkad si se baza pe observarea eclipsei de Luna si corelarea ei cu pozitia la acel moment a planetei Venus. Preotul babilonian si istoricul Berose a fost si un astrolog stralucit. Previziunile sale au facut "epoca".

Cea mai vestita este cea a Potopului, care s-a suprapus perfect peste evenimentele biblice. Dupa moartea sa, in semn de omagiu, grecii i-au ridicat o statuie a carei limba era aurita. Chiar in sanul Bisericii Crestine au fost consemnati astrologi ilustri precum Sfantul Toma din Aquino si Origene. In mileniile I si II, mai toti imparatii romani si regi ai Frantei au avut cate un astrolog.

Nu se dezmint nici liderii contemporani. Ronald Reagan a recunoscut faptul ca, imediat dupa incercarea esuata de atentat asupra sa, si-a programat evenimentele importante dupa calculele facute chiar de astrologul care prevazuse nefericitul eveniment si pe care il si semnalase, de altfel. Francois Mitterrand este un alt exemplu de presedinte care a apelat la consiliere astrologica.

El a angajat-o pe Elizabeth Tessier, astrologul cu cea mai mare notorietate in Franta, care a prevazut ulterior, intr-o marja de eroare acceptata, de 2 saptamani, despartirea fizica a liderului de poporul sau.

- Presedintele nostru, Traian Basescu, o fi fost si el consiliat de astrolog anul trecut?

- Nu stiu, dar eu am facut cateva analize pentru televiziune. Anul trecut, presedintele Basescu, care este Scorpion, a fost favorizat din punct de vedere astral in comparatie cu ceilalti candidati. Nodurile karmice care tin de soarta l-au saltat enorm, lucru care s-a vazut clar in evolutia sa treptata.

Nastase si Geoana (ambii Raci) au fost afectati de tranzitul lui Saturn prin constelatia Cancerului. PSD si-a ales ca data de alegeri 6.06.2004! (adunat iese 666). De la acea data a inceput declinul lor, iar noiembrie a coincis cu un sfarsit de ciclu evolutiv pentru Nastase.

- Ce va urma pe scena politica?

- Nu tocmai un an bun pentru Traian Basescu. Nu va mai fi sustinut de karma. Acum 3 saptamani, Jupiter (planeta justitiei) a intrat in miscare retrograda, adica a scormonit in toate actele cu probleme si a batut la usa tuturor personalitatilor controversate. Pana in iulie vom fi martorii unor evenimente neobisnuite pentru viata politica romaneasca.

Perioade maxime de tensiune vor fi in aprilie, iulie si octombrie.

- Multi romani privesc cu suspiciune si chiar malitiozitate astrologia...

- Acest lucru este valabil in Romania, unde nu exista o cultura in acest sens. Oamenii nu se informeaza, nu sunt pasionati de asa ceva, se multumesc cu ce se scrie prin ziare, unde horoscopul rareori este facut de profesionisti. Dar, odata inteleasa importanta acestei stiinte, te vei intelege mai bine pe tine si pe aproapele tau.

Vei invata, de asemenea, sa-ti intelegi copilul, sa-i consumi pozitiv energia, sa-i cultivi harurile, vei invata de unde vii si catre ce te indrepti.

- Vin VIP-uri la astrolog?

- Da. Unii vin ei insisi, altii imi trimit datele lor cu nume false. Mai vin multi artisti din lumea muzicii, dar cei mai multi dintre cei care imi calca pragul sunt intelectuali. Astrologia e o stiinta a elitelor in Romania. Are un anumit nivel evolutiv si un limbaj prea elevat pentru un om simplu. Odata a venit si un preot la mine, dar, pe langa studiile de teologie, mai avea si altele.

- Ce-i mana cel mai adesea pe romani sa se prezinte la astrolog?

- Problemele profesionale si cele sentimentale. Multi dintre cei care vin cred ca o vizita la astrolog face ca in viata lor sa aiba loc schimbari miraculoase. Nu se poate asa ceva! Schimbarile cele mai importante sunt cele pe care vi le-am spus mai devreme. Eu sunt sincera si le spun adevarul, dar sunt putini cei care il accepta.

Mai exista o zona murdara in viata multora dintre ei, unde astrologia nu o sa coboare niciodata. Accesul la cunoastere, insa, va face din astrologie o stiinta de mase in noua era a Varsatorului.