Istoria cuplului, fost democrat, Cozmin Gusa- Lavinia Sandru, este pe cale sa se repete. De aceasta data, in curtea social-democratilor. Surse din cadrul PSD sustin ca tinerele sperante Victor Ponta si Daciana Sarbu ar putea parasi partidul care i-a consacrat cu destinatia PIN (Partidul Initiativa Nationala), proaspat infiintat si coordonat de ex-democratul si ex-social-democratul Cozmin Gusa.

Sursele citate ne-au mai spus ca, in conditiile in care Victor Ponta nu va obtine functia de secretar general al partidului, iar tinerii PSD nu vor fi reprezentati cum se cuvine in viitoarea structura de conducere, cei doi isi vor lua jucariile si vor pleca, dupa Congresul Extraordinar al PSD din 21-22 aprilie, cu destinatia PIN.

Pana atunci, cei doi lanseaza in presa afirmatii periculos de asemanatoare si de critice la adresa PSD si mai ales la adresa atitudinii partidului din ultimii ani. In timp ce Victor Ponta este cunoscut pentru atitudinea nonconformista afisata in partid, Daciana Sarbu a fost mai mult decat rezervata in declaratii si aprecieri la adresa PSD. Pana acum cateva zile.

Intr-un interviu acordat unui post de radio, saptamana trecuta, fiica fostului ministru al Agriculturii a vorbit pentru prima data critic despre atitudinea PSD din vremea glorioasa cand era la guvernare. Potrivit Dacianei Sarbu, PSD s-a comportat ca un partid stat, care uneori "a pus pumnul in gura presei".

Deputatul PSD a reluat si ieri afirmatia care a adus-o in atentia presei: "Au fost situatii in care ne-am dorit sa controlam presa", a spus Daciana Sarbu. Replica PSD la declaratiile acesteia au venit doar de la fostul ApR-ist, Dan Mihalache, care a simtit nevoia sa o ia peste picior: "Daciana Sarbu nu stie despre ce vorbeste.

Probabil ca era profund traumatizata de targul de barbati la care si-a cheltuit in mod social-democrat leafa de parlamentar". Singura replica a Dacianei Sarbu, in afara de a nu-i vorbi lui Mihalache ieri pe holurile Camerei Deputatilor, a fost sa umple casutele postale ale parlamentarilor PSD cu un articol dintr-un ziar, in care Dan Mihalache isi exersa misoginismul.