Miercuri seara, la postul qatariot Al Jazeera, au fost difuzate imagini cu ziaristii romani disparuti in Irak. Imaginile, preluate de televiziunile romanesti, dau impresia ca ziaristii si un alt tanar, presupus a fi calauza lor, ar fi in mainile unei grupari teroriste.

Si totusi, potrivit unor informatii din mediul serviciilor secrete si al comunitatii arabe din Romania, consemnate de presa de la Bucuresti, rapirea are multe elemente atipice care sugereaza mai degraba o inscenare pusa la cale din Romania.

Realitatea TV sustine ca imaginile difuzate de Al Jazeera au fost refuzata de postul BBC si de catre alte televiziuni cu care au luat contact rapitorii.

In filmul difuzat de televiziunea araba, Marie-Jeanne Ion spune ca nu s-au cerut bani pentru rascumpararea lor. Pe de alta parte, nici nu este formulata vreo revendicare politica.

Potrivit unei informatii difuzate de Prima TV, caseta difuzata la Al Jazeera este filmata cu echipamentul ziaristilor. Elementele de amatorism ale rapirii par a acredita ideea ca inscenarea pusa la cale de grupul de arabi din Romania a iesit prost. Acum incearca sa dreaga busuiocul. Din pacate, de-acum incolo ziaristii romani se afla intr-un pericol real.

Exista riscul, in urma mediatizarii la televiziunea araba, ca adevaratii teroristi sa fie interesati in a-i captura pe colegii nostri.