Prima participare a presedintelui la o sedinta de guvern s-a produs cu ocazia aprobarii strategiei anticoruptie si a reformarii justitiei - cand atat dl Basescu cat si dl Tariceanu si-au declarat explicit sprijinul pentru ministrul justitiei asupra caruia s-au napustit sefii PNA, CSM si Parchetului General, aparati de dl Iliescu, cel care i-a si numit sperand in inamovibilitatea sistemului sau.

"Politicul nu va face nici un pas inapoi pentru curatirea justitiei" - a precizat presedintele. Politicul are mult de lucru. Curatirea justitiei se anunta a naibii de grea. E suficient sa-l vezi pe dl Botos mintind si pe Ion Predescu sorbind din sticla cu vin - ca sa-ti dai seama ca oamenii acestia nu renunta la viciile lor.

Promiscuitatea pe care regimul Iliescu a mostenit-o cu structurile lui Ceausescu si a intretinut-o de atata amar de ani s-a intins atat de mult incat pana si tragica rapire a celor trei ziaristi impreuna cu ghidul lor e coplesita de scenarii.

Deocamdata, pe o caseta difuzata de Al-Jazeera, Marie-Jeanne Ion a dezmintit ca rapitorii ar fi cerut vreo recompensa - asa cum pretindea Omar Hayssam, prieten de vanatoare cu propriul ei tata, prieten de avion cu dl Iliescu, dar deloc prieten cu justitia, in al carei vizor se afla.

Numai ca o mie si una de povesti nu mai salveaza azi o viata - si tot ce ne putem dori e sa-i vedem pe cei trei ziaristi sanatosi acasa si sa aflam ce s-a intamplat chiar de la ei. Dupa aceea trebuie facuta curatenie si in "zona rosie" de la Bucuresti, la fel de periculoasa ca aceea din Bagdad.

De ce vigilentul SRI, care a blocat numirile unor grupuri de interese in guvern, n-a blocat si neinspirata vizita a presedintelui in Irak? De ce n-au blocat SRI si SIE grupurile de interese oculte ale mafiei arabe din tara? Tensiunea creata de aceasta rapire a blocat in schimb interesul pentru alegerea primarului general al Capitalei.

Ar fi bine sa fim scutiti de inca o iesire din casa peste doua saptamani - si sa scapam macar de Vanghelie din primul tur. Doua mandate la sectorul 5 ii ajung cu prisosinta.

Tot la doua mandate viseaza si dna Elena Udrea, celebra consiliera prezidentiala care-l insoteste pe dl Basescu peste hotare in chip de arma secreta: decolteul acesteia suceste capul inaltilor interlocutori in directia prevazuta.

Luata de presedinte si in Irak la ciocnitul oualor de Pastele catolic, frumoasa Elena a declansat razboiul Traian cu presa care i-a criticat atributiile, amenintand-o cu un conflict de 10 ani - cat estimeaza ca va ramane la putere. Depinde. Nu-i bine sa faci planuri atat de lungi intr-o lume atat de nesigura. Electoratul se satura repede. Nici nu stii cand prefera alte decolteuri si alte picioare.