Videanu a dat nas in nas cu problemele bucurestenilor chiar inainte de a i se pune pe umar esarfa tricolora, ca la orice primar. Cativa oameni venisera cu jalba-n protap, chiar in fata salii de teatru, unii cu probleme de sanatate, altii ca n-au casa. Povestea cea mai trista a fost expusa de Filomela Margineanu, care a venit insotita de nepotica ei, Laura, de 7 anisori.

Edilul-sef si-a oprit drumul triumfal spre ceremonia de la Odeon ca sa asculte povestea femeii, ramasa fara casa dupa ce a fost pacalita de nu se stie cine. "Stam in chirie, suntem vai de noi", se vaita batrana. Videanu i-a propus femeii sa vina la primarie luni, la ora 9.30, pentru a incerca sa rezolve problema. La care batrana s-a vaitat ca nu stie pe unde sa intre in cladirea aia mare.

Edilul-sef a gasit imediat rezolvarea problemei. "Vin eu la intrare si va iau, sa stam de vorba", i-a raspuns primarul, care a luat-o apoi pe nepotica de mana si au intrat impreuna in sala unde fusese convocat Consiliul General al Municipiului Bucuresti.

Vanghelie a lipsit nemotivat

De-aici incolo, totul a decurs fulgerator. Un oficial al Tribunalului Bucuresti a dat citire deciziei de validare a rezultatului scrutinului din 3 aprilie, in urma caruia Adriean Videanu a castigat fotoliul de primar general. Apoi, primarul a depus juramantul.

A urmat exclamatia "bine ati venit la noi" adresata edilului-sef de catre prefectul Capitalei, Mioara Mantale. N-a lipsit de la tribuna nici reprezentantul PSD, Doru Giugula, moment in care sala de teatru, cu o acustica perfecta, a "inregistrat" un oftat din partea majoritatii "spectatorilor", oameni de la PD si PNL.

Fara sa ia in seama reactia salii, omul de la PSD a spus: "Vom fi alaturi de primarul general in toate deciziile bune, dar vom cenzura deciziile care nu respecta legea". Din partea PSD a mai venit si Neculai Ontanu, primarul sectorului 2. Ca sa nu mai vorbim de ceilalti primari de sectoare, reprezentanti ai Aliantei D.A.

Singurul absent dintre primarii de sector a fost Marian Vanghelie, edilul sectorului 5, principalul contracandidat al lui Videanu la alegerile pentru Primaria Capitalei.

Dar acest lucru nu l-a impiedicat pe Videanu, la finalul ceremoniei, sa spuna in discursul sau, plin de politeturi la adresa CGMB, ca vrea sa conlucreze cu "toti" primarii de sectoare.

"Am vorbit destul, acum hai la treaba!", a indemnat primarul general pe toata lumea. Sala de teatru s-a golit imediat, iar Videanu a iesit tinand-o de mana pe Laura, fetita de 7 ani care il insotise si la intrare. "Cu tine am intrat, cu tine ies", i-a spus edilul-sef, in timp ce fetita l-a sarutat pe obraz pe omul zilei.