Dupa ce a luat titlul si Cupa in Anglia, Chelsea isi disputa astazi, de la 21.45, la Liverpool, un loc in ultimul act al Ligii Campionilor de la Istanbul.

Liga Campionilor programeaza astazi a doua mansa a semifinalei engleze, Liverpool-Chelsea, (21.45, PRO TV), care porneste de la remiza alba inregistrata pe Stamford Bridge. Gruparea londoneza are un avantaj moral dupa ce elevii lui Jose Mourinho au cistigat titlul in Anglia, primul pentru Chelsea dupa 50 de ani.

Trofeul, al doilea in acest an pentru tehnicianul portughez, a fost cucerit de londonezi cu trei etape inainte de sfirsitul sezonului.

Euforie la Londra

Titlul cucerit le-a dat aripi elevilor lui Mourinho, John Terry, declarat si cel mai bun fotbalist englez al anului, sustinind ca echipa sa nu poate rata calificarea in finala de la Istanbul. „Este o noapte mare si o ocazie si mai mare pentru noi de a face performanta.

Anul trecut am fost eliminati in aceasta faza a competitiei si a fost cel mai negru sentiment pe care noi l-am incercat in cariera", a afirmat Terry, avertizindu-si adversarii: „Nu mai vrem sa mai trecem prin astfel de momente, de aceea sintem atit de determinati sa ne calificam in finala".

Noua jucatori odihniti

Cei doi antrenori, Rafa Benitez, respectiv, Jose Mourinho, au decis sa-si odihneasca o serie de jucatori in meciurile de simbata. Astfel, din echipa lui Liverpool, care a remizat cu M’Boro, scor 1-1, in fata propriilor suporteri, nu au facut parte Sami Hyypia, Milan Baros, Djimi Traore, Luis Garcia si Igor Biscan.

Patru schimbari fata de meciul tur a facut si antrenorul portughez, care i-a odihnit pe Duff, Robben, Glen Johnson si Joe Cole. Insa, daca Chelsea a cistigat si si-a asigurat titlul, Liverpool a ratat o buna oportunitate de a se apropia de rivala Everton, invinsa de Fulham.

Esecul l-a enervat la culme pe antrenorul Rafa Benitez, care a declarat dupa meci: „Sint foarte nemultumit de multe lucruri la echipa mea. Sper sa vedem un alt Liverpool marti seara (n.r. - astazi)".

In alta ordine de idei, presedintele UEFA, Lennart Johansson, a precizat ca Anglia ar mai putea primi un loc in Liga Campionilor, in cazul in care „cormoranii" vor cuceri trofeul si nu vor termina in primele patru.

Chelsea costa 1.000.000 de lire sterline pe zi

Magnatul rus Roman Abramovici a investit in doua sezoane cit restul echipelor la un loc. Un calcul facut de tabloidul britanic „The Sun" arata ca acesta a cheltuit, timp de doi ani, in medie, 1 milion de lire sterline pe zi.

Astfel, din iunie 2003, de cind a preluat clubul - adica in 670 de zile, Abramovici a cheltuit 683,4 milioane de lire sterline: 140 - cumpararea gruparii, 213 - transferuri, 215 - salarii, 115,4 - imprumuturi de jucatori. Aceeasi sursa sustine ca, pentru a-l pastra pe Mourinho, Abramovici i-a oferit un contract in valoare de cinci milioane de lire pentru patru ani.