Ucazul Ministerului Agriculturii ca orice vinator cu patalama la mina poate impusca o suta de ciocirlii pe zi pare o incitare la genocid national, ca si cum in India s-ar fi deschis sezonul de vinatoare a vacilor sfinte ce umbla in voie pe strazi.

Asa cum orbul din coltul strazii nu-si poate mesteca muzicuta, nu cred ca mai mult de o suta de bastinasi din douazeci de milioane au indraznit sa rontaie din pasarea pitulata miraculos in partiturile lui George Enescu.

Dupa ce Nastase a dat iama in purcei, sa intelegem ca liberalii, mai fini la lingurica, vor sa-l complexeze cu pastrama lor de privighetoare?!

Sa fie oare o manevra de culise a Aliantei D.A., care, traind in concubinaj cu PUR-ul, ar dori sa ne abata atentia de la hirsitul Cinteza sau de la junele Pitigoi ce umbla din creanga-n creanga?!

Sau e vorba de pofta de euroi a salbaticiunilor cu par, cu pana la palarie si cu doua picioare, de prin tot soiul de asociatii vinatoresti dubioase, care s-au imbirligat cu puscasii marini de ginta latina predispusi nu de azi, de ieri sa ne cheleasca cringurile de pasaret, de vreme ce in marile

restaurante din Roma trei ciocirlii in aspic costa cit trei hectare de pamint pe malul Dunarii?!

N-am dat in doaga Brigittei Bardot, care sare in ciuful cucoanelor cu leopard in spinare, si nu sunt citusi de putin genul de om predispus sa lacrimeze la vederea fratilor Petreus (ai de Gostat) invirtiti pe rotisor, dar ideea ca urmasii fratilor Romulus si Remus vor putea impusca pe nimic, d’aci incolo, cite o suta de

ciocirlii de caciula pe zi, ma riciie la ficati.