Fostul presedinte american Bill Clinton isi lanseaza azi la magazinul Diverta din Plaza Romania volumul de memorii "Viata mea" si va da cinci sute de autografe cititorilor romani, fiind acompaniat de formatia Nightlosers, care spre seara isi va lansa la randul sau cel mai recent album - "Rhythm & Bulz".

Lansarea cartii fostului lider de la Casa Alba, publicata de Grupul editorial RAO, are loc cu ocazia conferintei "Beyond Borders" 2005, organizata de Brand Academy. Din cauza timpului limitat, Bill Clinton va acorda cinci sute de autografe in baza unor tichete care au fost puse in vanzare ieri la magazinele Diverta din Capitala.

Din ratiuni de securitate si pentru ca fostul presedinte a impus acest numar de autografe, editorii au decis sa emita 500 de tichete valorice de 749.000 lei (pretul cartii).

Cei interesati pot sa cumpere tichetele si sa le preschimbe la lansare cu exemplare venite direct din tipar si semnate la fata locului de Clinton.

Evenimentul va fi de fapt "o intalnire la nivel inalt intre cetera vrajita a lui Jimi Laco si fraza planetara a unui celebru saxofonist". Si asta pentru ca grupul Nightlosers ii va canta de "bulz" unui politician care a facut de cateva ori show cantand la saxofon pe cand era la Casa Alba.

Cartea "Viata mea" reface viata lui Clinton, de la copilaria petrecuta in statul Arkansas pana la cele doua mandate la Casa Alba.

In cele 900 de pagini, insotite de 32 de fotografii, sunt prezentate momente precum urmarirea conventiilor politice la televizor de catre baiatul de zece ani Bill Clinton, campania tumultuoasa din 1992, duelurile verbale cu Newt Gingrich si Bob Dole si manipularea subtila, necesara pentru a-i convinge pe Rabin si pe Arafat sa-si stranga mana in fata camerelor de luat vederi.

Potrivit editorilor romani, cartea nu ocoleste costurile uriase — atat pentru viata personala, cat si pentru cea publica — ale scandalului sexual care a pus in pericol presedintia lui Clinton.

Foarte mediatizata, cartea a fost vanduta in peste doua milioane de exemplare numai in Statele Unite, unde a fost lansata in iunie 2004.

Pentru Nightlosers, ziua nu se va sfarsi la Diverta, ci va continua in clubul bucurestean Baza Militara unde va avea loc lansarea albumului "Rhythm & Bulz", produs de Macondo Media, cel de-al treilea inregistrat de formatie. Materialul apare la zece ani de la infiintarea grupului, este conceput tot sub marca "The Groove Distillery" si contine 14 piese nou-noute.

Exista si un bonus – hitul "Dragostea-i ca si o raie" - care nu aparuse pe nici un album Nightlosers. Trupa romano-maghiaro-germana continua sa-si dezvolte stilul de pe "Plum Brandy Blues", infuziile de country si funk fiind "distilate" in acelasi alambic balcanic.

Nightlosers inseamna: Laco Jimi – chitara, vioara; Hanno Hoefer – voce, chitara, muzicuta; Octavian Andreescu – bas; Grunzo Geza – clape; Ovidiu Condrea – tobe; Eugen Pandrea – frunza; Pusztai Aladar – tambal.