Directia 5 si-a lansat cel de-al saselea album, "O zi de primavara", despre care membrii trupei spun ca este "un alt mod de a cinta si de a privi muzica". Piesele au fost compuse de Marian Ionescu, iar versurile ii apartin, in mare parte, lui Cristi Enache.

Pentru melodia "Tarim de vis", versurile au fost scrise de Liviu Hoisan, un artist cunoscut pentru vederile sale de dreapta, mai exact neonaziste.

Desi Comandorul Hoisan (numele sau de scena) are piese ca "Brigada de asalt Senila", "Echipa mortii" sau "Singele vremii", textul scris pentru Directia 5 se incadreaza in stilul trupei. De altfel, Hoisan si Directia 5 au mai colaborat si in trecut.

Melodia "Si ce daca" are deja si videoclip, pentru care s-au investit peste 8.000 de euro. Formatia va sustine pe 30 mai, la Teatrul National, spectacolul "O zi de primavara", cu doi invitati speciali: Angela Similea si Ducu Bertzi.

Concertul va fi inregistrat si transmis de National TV. Biletele costa intre 200.000 si 500.000 de lei si se gasesc la Teatrul National si Sala Palatului.

"Vrem sa facem o selectie. Cine e fan adevarat va plati si 500.000 de lei", a spus Dan Maciuca, organizatorul spectacolului.