Venirea impresarului Ioan Becali la FC Dinamo este pe cale sa arunce clubul in haos.

In Soseaua Stefan cel Mare s-au format doua tabere: una grupata in jurul presedintelui Nicolae Badea (care-l sustine pe antrenorul Ioan Andone si doreste ca Ioan Becali sa fie doar actionar) si alta condusa de vicepresedintele Gigi Netoiu (care face scut in jurul lui Ioan Becali si doreste numirea acestuia in postul de presedinte executiv). Lupta pentru putere poate sa inceapa.

O prima victima a „razboiului" ar putea fi antrenorul Ioan Andone, neagreat de Ioan Becali.

„Vreau sa raman la Dinamo cel putin cat am stat ca jucator (n.r. - sase ani)", marturisea „Ando" in 2003, cand a semnat contractul de antrenor cu Dinamo.

Negocieri cu Hagi, Petrescu si Sabau

O data cu iminenta sosire a procuratorului in „Groapa", visul tehnicianului este pe cale sa se spulbere.

Ioan Becali nu-l apreciaza pe Andone ca antrenor, motiv pentru care ar fi purtat negocieri, se pare, cu trei antrenori: Gica Hagi, Dan Petrescu si Ovidiu Ioan Sabau, acesta din urma recunoscand existenta tratativelor! Din pacate pentru Becali si din fericire pentru Andone, Sabau a declinat oferta. „Pista Hagi" n-a fost definitiv abandonata.

Ioan Andone are cunostinta despre toate aceste jocuri de culise. Seful „haitei" a revenit miercuri seara din Antalya si a afirmat pe aeroport: „Nu plec de la Dinamo nici pentru toti banii din lume". Adaptata situatiei actuale, declaratia sa se traduce astfel: „Nu-mi dau demisia de buna voie de la Dinamo. Daca ma vor indeparta, voi fi despagubit, conform contractului, cu o suma mare de bani".

Primul drum: la chioscul de ziare

„Evenimentul zilei" l-a vizitat ieri dimineata pe Ioan Andone acasa. Tehnicianul detine o vila in apropierea clubului Dinamo. „Ando" a iesit din casa in jurul orei 9.30. Si-a scos din garaj masina recent achizitionata (un model Infiniti FX 45, produs de lux al constructorului japonez Nissan exclusiv pentru piata SUA), a parcat-o in fata casei, apoi s-a dus glont catre chioscul de ziare.

Bronzat dupa sejurul petrecut in Turcia si aparent vesel, ardeleanul s-a salutat cu trecatorii, dupa care si-a cumparat ziare. „Nu sunt la curent cu ce s-a intamplat la club in ultimele zile. N-am ce sa va spun acum legat de situatia mea. Astept sa se faca numirile in conducerea clubului. Sa ma dea afara, daca asta vor... N-am ce sa zic mai mult...", ne-a declarat, pe fuga, fostul international.

Intrebat daca are cunostinta despre tratativele pe care Becali le poarta pentru aducerea unor fotbalisti din strainatate, Andone a ridicat din umeri!

„Falcosul" le-a comunicat apropiatilor sai ca, „daca voi fi dat afara, am o oferta de zece ori mai avantajoasa financiar decat la Dinamo". Andone a fost solicitat zilele trecute de o formatie din Ucraina si de una din Qatar. La Dinamo, el este platit cu 150.000 de dolari pe sezon.

„Gasca" lui Ioan Becali, compusa din Gigi Netoiu, Cristi Borcea si Vasile Turcu, a inceput sa „lucreze" imediat dupa meciul cu Steaua din retur, pierdut de Dinamo cu 1-0. „Trebuia folosit Semeghin", au atacat „sacalii" Netoiu si Borcea, in dorinta de a-i face pe plac lui Becali.

Presedintele Nicolae Badea, singurul aliat al lui Andone, a sarit acum doua zile in sprijinul celui care a castigat un titlu si trei Cupe ale Romaniei pe banca tehnica a dinamovistilor: „Andone nu i se subordoneaza lui Ioan Becali si nu raspunde in fata lui. N-are de ce sa se teama. Are postul garantat la Dinamo".

La „ros-albi", taberele se impung de la distanta, iar razboiul mocneste. Fitilul s-ar putea aprinde dupa ce Ioan Becali va prelua fraiele echipei. „Voi fi si actionar, si presedinte executiv la Dinamo. Voi trasa linia clubului", s-a falit recent procuratorul.

Netoiu lucreaza

Ioan Becali face transferuri fara sa-l consulte pe antrenor, semn cat se poate de evident ca zilele lui Andone la Dinamo sunt numarate. Tehnicianul ar fi spus intr-un cerc de prieteni ca „lotul Craiova" a fost adus de Netoiu la Dinamo peste capul sau: „Eu i-am cerut doar pe Plesan si Moti, de la Craiova, si pe Chihaia, de la FC National".

Netoiu insa i-a bagat pe gat alti trei jucatori olteni: Guso, Daouda si Ilie Iordache.

„Vopsea" pentru Bratu

In vacanta, antrenorul a aflat stupefiat ca Ioan Becali vrea sa-l aduca la Dinamo pe atacantul Florin Bratu, un jucator care a ars gazul degeaba in strainatate, la Galatasaray si Nantes, si care are nevoie acuta de o „vopsea", pentru a putea fi revandut de firma „Becali&Popescu". Impresarul a tratat ieri, la Nantes, revenirea fostului „varf" al Rapidului in Divizia A.